Black & White meubels

Zwart en wit. Het is een klassieke, tijdloze combinatie. Het is dus geen verrassing dat zwart-witte woonkamerideeën een van onze meest onderzochte en gevraagde stijlen zijn (helemaal van dit moment). Maar er zijn zoveel manieren om met deze “veilige” kleurcombinatie toch een prachtig stijlvol interieur te creëren. Er zijn zoveel verschillende manieren om de look te krijgen – van traditioneel tot volledig glamour en alles daartussenin. Dus in dit artikel lichten we deze stijl eens verder uit en ook hoe je onze Full Black Range perfect kunt integreren in deze stijl.

Modern Industrial

Een van de meest favoriete stijlen bij Cavel Design. De industriële stijl is sinds 2014 in opmars gekomen en heeft standvastig doorgezet. De stoere interieurstijl is herkenbaar aan de robuuste materialen, ruwe afwerkingen en stoere kleurvorming. Wel zien we dat deze stijl zich continu ontwikkelt en meegaat met hedendaagse trends. Zo zie je dat het tegenwoordig wel weer zachter word qua materiaalkeuze en afwerking, maar dat vooral de stoere kleuren gebruikt worden. Denk eens aan stalen kozijnen welke vaak als room-divider worden geplaatst. Vaak zijn deze strak vorm gegeven maar met een mat zwarte afwerkingen. Dit geeft je de direct de mogelijkheid om dergelijke interieur details ook weer terug te laten komen in andere delen in je interieur en meubilair. Zie hieronder bijvoorbeeld enkele voorbeelden waarin Eames full black meubilair zich perfect laat integreren in deze interieur stijl.

eames full black collage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De belangrijkste elementen

Een moderne industriële look is gebaseerd op strakke lijnen, minimalistische vormen en weinig versieringen. Het heeft een extra Scandinavische kwaliteit en is nog steeds erg leefbaar geheel geeft. Voor deze look wil je meubels en accessoires kiezen met materialen die het kleurenschema behouden. Denk aan: mat zwarte metalen, witte en grijze accessoires en zwart leer. Geometrische vormen zijn belangrijk bij deze stijl, dus kies voor grafische en gedurfde kunst en decor om deze interieurstijl nog beter tot zijn recht te laten komen. Wat deze zwart wit kleuren kracht bij kan zetten zijn enkele details met felle kleuren. Bijvoorbeeld een donker schilderij waarin rood details te zien zijn.

Maak het persoonlijk….

Ik hou van een kamer die een gedurfd statement maakt, maar toch benaderbaar en persoonlijk voelt. Hoewel deze look meer aan de moderne kant is, heeft hij een strakke uitstraling die je naar binnen trekt. Het resultaat is een look die je wilt laten zien waarbij de minimale fellere kleuren echte blikvangers zijn.

Scandinavische stijl met zwarte elementen

Heb je een meer Scandinavische design interieur, dan kun je dit ook weer perfect met bijvoorbeeld de Hans Wegner meubels aankleden. Zo is misschien de Wegner Full Full Black Shell Chair wel wat voor jou. Deze speelse driepoot heeft een luchtig slanke vormgeving, dus het wordt ook niet gauw te bombastisch in je interieur.

wegner full black shell chair

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook met de Wegner Wishbone Chair zwart kun je je eethoek compleet maken. Cavel Design heeft zijn houten meubels zo gemaakt, dat je door de zwarte lak nog steeds het karakteristieke hout profiel ziet. Door aandacht voor dit detail, hou je het prachtige uitstraling welke je interieur toch een warm effect geeft.

wegner wishbone chair zwart

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer inspiratie gezocht?

De interieurspecialisten van Cavel Design doen hun best je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuwste trends. Wil je toch meer weten over deze stijl of onze producten, neem gerust contact met ons op en één van onze specialisten helpen je graag verder!

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.