bereikbaar

De Barcelona Chair replica – nu de Paviljoen Chair

Barcelona Chair

De Barcelona Chair is waarschijnlijk één van de beroemdste design chair allertijden. De Barcelona stoel is van origine ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe in 1929 en vindt dankzij haar tijdloze design nog steeds in menig interieur een prachtige plek. Door dit grote succes komen er vanzelf ook reproducties op de markt. In dit blog gaan we kijken naar de verschillen in ‘goede en slechte’ replica uitvoeringen van de stoel van Mies van Rohe, en dan vooral met het oogpunt naar onze meest recente Barcelona Chair replica uitvoering.

Welke Barcelona Chair Replica moet je nou kiezen?

Er zijn enorm veel Barcelona Chair replica producties en daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Zo biedt men een Barcelona Chair replica aan in het zwart, wit, cognac en noem maar op. In de online webshops lijken de vele aanbieders enorm veel op elkaar, terwijl er in werkelijkheid een wereld van verschil zit in kwaliteit. Dit verschil zit hem in het productieproces. Producenten willen zo goedkoop mogelijk produceren en op prijs de concurrentie aan gaan.

De meeste aanbieders van de Barcelona stoel replica zullen de fauteuil bij een fabriek laten maken, waarbij de fabriek bepaald hoe de stoel gemaakt gaat worden. Het eerste aspect wat een fabriek belangrijk vindt, is de kostprijs zo laag mogelijk houden. Volgens ons is dit een verkeerde benadering, bij Cavel Design doen we dit anders. De Barcelona chair eetkamerstoel wordt in onze eigen assemblage hal gemaakt, en de materialen worden daarvoor bij externe fabrieken geproduceerd. Doordat wij deze unieke werkwijze hanteren, kunnen wij de Barcelona Chair volledig naar onze maatstaven maken, met daarbij de originele design details van de Mies van der Rohe Barcelona Chair. Daarbij is het bij ons ook mogelijk om een Barcelona Chair Hocker te bestellen, gemaakt met dezelfde werkwijze. Deze zijn eveneens verkrijgbaar in het zwart, wit, en cognac.

“Less is more”

Met deze visie van Ludwig Mies V/D Rohe kun je niet anders dan de details perfect maken. Door de eenvoud vallen juist deze details op!

De kwaliteit van een Barcelona Chair replica bij Cavel Design

Wij hopen met dit blog het één en ander uit te kunnen leggen omtrent de Barcelona stoel replica en ons enthousiasme omtrent deze fauteuil over te brengen. Voor ons is dit veel meer dan alleen business. Ons hart ligt bij het design en het zo goed mogelijk uitwerken van de Barcelona stoel.

Hieronder beknopt waar onze aandacht ligt:

 • Robuust frame gemaakt van SUS304 RVS
 • Duurzame en stevige kwaliteit high-density foam
 • Kussen in de juiste dikte
 • Kussen steken niet boven het frame uit
 • Rugkussen volgt de ronding van het frame zonder toepassing van knopen aan de achterzijde
 • Volledig bekleed met leer (behalve onderzijde zitkussen i.v.m. ventilatie, gelijk met origineel)
 • Geen stiknaden op de zichtbare hoeken van de kussens

Het frame van de Barcelona Chair replica

De basis van de Barcelona Chair is het metalen frame. Wij laten deze vervaardigen in RVS van het type SUS304. Dit is zwaarder en goedkoper dan staal, maar wel stugger en sterker. In de afwerking valt de spiegelglans ook mooier. De zithoek is één van de belangrijkste aspecten om de stoel comfortabel te maken en nog belangrijker het foam van de kussens zelf. Het frame is zo gemaakt dat het rug kussen en het zitkussen in de juiste comfortabele zithoek zijn gepositioneerd. Nog een belangrijk voordeel van RVS ten opzichte van staal is dat er na het polijsten geen beschermende laag op hoeft. Er is gebleken dat die beschermende laag niet geschikt is voor de Barcelona Chair en kwetsbaar is voor afbladeren en andere beschadigingen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het naakte metaal zelf af te werken tot hoogglans. Je ziet het ware vakmanschap van het frame van de Barcelona Chair tot in de details.

Hoe zijn de kussens van de Barcelona Chair replica van Cavel Design gemaakt?

Hoewel het frame erg belangrijk is, hebben wij ons verdiept in de kussens van de Barcelona Chair. Er zijn twee belangrijke aspecten die bij een duurzame uitvoering horen: duurzaamheid & kwaliteit en dimensies en afwerking. Het door ons gebruikte foam is High Density Foam, een wat steviger foam wat tientallen jaren zijn oorspronkelijke vorm kan behouden. Dit geeft dus duurzaamheid aan de Barcelona stoel.

Het vinden van de juiste maten van de Barcelona Chair original is eenvoudig dankzij het internet, maar zelfs daar gaan andere replica producenten de mist in. Het is belangrijk dat het foam perfect aansluit aan het frame en dat de kussens niet voorbij het frame steken. Bij 99% van de replica uitvoeringen is dit wel het geval. Om eerlijk te zijn hebben wij dit een poos geleden ook herzien en compleet opnieuw gemaakt. Wij hebben hierbij een marge gehanteerd waarbij het zitkussen tussen 0,5 en 1 cm voorbij het frame moet steken, en het rug kussen 1 tot 1,5 cm boven het boven frame moet uitsteken. Zoals in onze productfoto’s te zien is, is dat nagenoeg vlak met het frame. Dit uitsteken is enorm belangrijk voor de esthetische kant van de stoel en één van de pijlers waarmee wij ons zeker onderscheiden van de concurrentie.

Een ander belangrijk punt in het design is de ronding van het rug kussen, welke de ronding van het frame volgt. Vele replica uitvoeringen gaan aan dit deel voorbij of lossen het op door het foam te fixeren in de bekleding met knopen aan de achterzijde van het rug kussen. Bij de originele Mies van der Rohe Barcelona Chair is duidelijk te zien dat die geen knopen heeft. Wij zijn er in geslaagd om het kussen zo te maken dat deze het kenmerkende ronde rug kussen wel heeft, zonder ergens anders te comprimeren in het design.

De bekleding is het volgende punt. Bij de Barcelona Chair original is elk vlak wat je ziet bij de bekleding een los vormgegeven stuk leer. Vrijwel elk vlak heeft een andere vorm en maat, zonder dat dit direct opvalt. Ons doel was om ook een strak eindresultaat in de bekleding te krijgen bij onze Barcelona Chair Replica. En dat is gelukt! Je ziet dat er op de kopse kanten geen stiknaden zitten.

het frame van de Barcelona Chair
barcelona chair met ottoman

Waar wij op letten bij de Cavel Design Barcelona Chair 

Wij hopen met dit blog het één en ander uitgelegd te hebben omtrent de Barcelona Chair en ons enthousiasme omtrent deze fauteuil over te brengen. Voor ons is dit veel meer dan alleen business. Ons hart ligt bij het design en het zo goed mogelijk uitwerken van de Barcelona stoel.

Hieronder nog even beknopt waar onze aandacht ligt:

 • Robuust frame gemaakt van SUS304 RVS
 • Duurzame en stevige kwaliteit high-density foam
 • Kussen in de juiste dikte
 • Kussen steken niet boven het frame uit
 • Rugkussen volgt de ronding van het frame zonder toepassing van knopen aan de achterzijde
 • Volledig bekleed met leer (behalve onderzijde zitkussen i.v.m. ventilatie, gelijk met origineel)
 • Geen stiknaden op de zichtbare hoeken van de kussens

De Barcelona Chair geleverd met de service van Cavel Design

Naast de kwaliteit van de Barcelona stoel, bieden wij kwaliteit in service. Wij willen dat de beleving optimaal is en doen daarbij ook alles om onze betrouwbaarheid aan u te tonen. Wij durven onze uitvoering van de Barcelona Chair vol vertrouwen naast die van concurrent te zetten. Probeer eens een vrijblijvende proefplaatsing, waarbij wij de Barcelona Chair bij u op locatie komen demonstreren. Ziet u tijdens de proefplaatsing toch af van een eventuele aankoop, dan neemt de koerier de Barcelona Chair direct mee terug. Daarbij word bij levering de Barcelona Chair voor u in uw interieur geplaatst en kunt u zelfs bij levering de betaling voldoen.

Wij leveren de Barcelona Chair in de kleuren zwartcognac en wit.

Wil je er een voetenbank bij? Bekijk dan onze Barcelona Ottoman Luxe Volleer! Beste prijs/kwaliteit op de markt vindt je bij ons. Bekijk hier ons aanbod Barcelona Chairs en ervaar het zelf!

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

 • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
 • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
 • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
 • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
 • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
 • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.