Morgen weer bereikbaar vanaf 09:30

Cavel Lounge Chair | Exclusief design van Cavel Design

 

De Cavel Lounge Chair is ontstaan uit een passie voor dit design icoon en de beperkende factoren die hierbij komen kijken. Cavel Design heeft bedacht om dit anders te doen en de eigen interpretatie te maken op een design fauteuil die wereldberoemd is. Waarschijnlijk is de Eames Lounge Chair veruit de beroemdste stoel uit de wereld. Uniek design ontwikkeld met de meest revolutionaire productie. Hout dat werd gevormd door meer laags dun hout onder hoge druk in een persmal te verlijmen, waarna droging de vorm van de pers mal behouden bleef. Een techniek die ruim een halve eeuw later nog steeds veel gebruikt wordt. Ook de Cavel Lounge Chair wordt in de basis op deze manier gevormd maar dan wel in een veel exclusievere vorm dan de veel voorkomende Lounge Chair.

De grootste frustratie is dat het echte icoon enorm prijzig is en beperkt verkocht mag worden. Alleen een gerenommeerde retailer mag een gemerkt product verkopen. Waar de filosofie is dat je een kunststuk koopt, waar je eigenlijk alleen met een overvloedig gevulde portemonnee in aanmerking komt. En prachtig is het design, maar heeft naar ons inziens nog wel enkele andere nadelen naast de hoge prijs. In dit stuk lees je daarom meer over de Cavel Lounge Chair en hoe het design heroverwogen is.

Kwaliteit & Service zonder hoge merkkosten

Het mag duidelijk zijn dat wij bij Cavel Design erg gepassioneerd zijn over meubels met een mid-century design. Maar design is vaak wel duur en dat raakt soms wel eens uit verhouding met de praktische waarde. Daarom hebben wij onze eigen draai gegeven aan designklassiekers. Eigen design waarbij het traditionele karakter terugkomen en waarbij kwaliteit nog steeds een hoge standaard heeft. Daarnaast is Cavel Design bekend om haar service, want dit maakt de beleving voor een meubelstuk compleet in onze opinie. De service van Cavel Design zie je zelfs niet terug bij de duurste merken. Wij zijn van mening dat wij met de Cavel Lounge Chair het beste brengen van alle werelden en dat voor een zeer scherpe en representatieve prijsverhouding.

Ultieme Lounge Chair voor hedendaagse mensen

Uniek design waarbij ook de afmetingen zijn veranderd voor de hedendaagse mens. Zo is de Cavel Lounge Chair ruim 15 centimeter hoger gemaakt dan de traditionele icoon. Daarnaast is de zitverhouding zo aangepast, dat de fauteuil (met of zonder voetenbank) comfort biedt voor alle formaat mensen. Het proces van veel testen en aanpassen van mallen en foam vormen, Aanpassen van dimensies. Hoewel de stoel veel looks heeft van de design icoon zoals we die kennen, is de stoel volledig opnieuw opgebouwd.

Toen we alle dimensies volledig goed hadden zijn we begonnen met het voorbereiden van het productieproces. Hierbij moeten de uiteindelijke werk mallen voor de houten schalen gemaakt worden en gietmallen voor het molded foam gemaakt worden. Ook de juiste balans voor de koudschuim drukvastheid wordt bepaald. Hierbij is de afweging niet alleen het zitcomfort, maar ook de duurzaamheid. Te hard foam zal ten nadele van het zitcomfort gaan en te zacht zal vroegtijdig doorzakken van de kussens tot gevolg kunnen hebben. Ook hierin is naar veel testen de juiste balans gevonden met als resultaat ultiem zitcomfort gecombineerd met duurzaamheid.

Daarnaast ontvang je bij je nieuwe Cavel Lounge Chair kosteloos verhogers voor jouw fauteuil en voetenbank. Wil je dus jouw Lounge Chair 40 mm verhogen, dan kan je eenvoudig de verhogers onder het onderstel schroeven.

Nu vertellen we het ontstaan van het design in een notendop. Maar het uiteindelijke design is ontstaan na ruim 5 jaar van studie, designen, ontwikkelen en testen met veel vallen en opstaan. Maar wel een exclusief design waar je als klant voor een fatsoenlijke prijs een prachtig design meubelstuk voor aanschaft die ook nog duurzaam is.

Eames lounge Chair als inspiratiebron

Uiteraard is de Cavel Design Lounge Chair geïnspireerd op de Eames Lounge Chair. Maar in tegenstelling tot andere retailers heeft Cavel Design er niet voor gekozen een 1 op 1 replica te maken. Wij hebben slecht elementaire en traditionele karakteristieken bestudeerd en verwerkt in een compleet nieuwe Lounge Chair. Zet je de fauteuils naast elkaar, dan zie je duidelijk 2 compleet andere designs. De klassieke Eames Lounge Chair behouden we daarmee in originele waarde, waar deze naar onze mening de perfecte fauteuils voor de tijd waar deze in ontworpen is. Met de Cavel Lounge Chair hebben wij een uniek design te hebben ontwikkeld welke perfect past bij deze tijd en waarmee design weer betaalbaar wordt. Duurzaam design waarmee wij een nieuwe klassieker hebben ontwikkeld.

Cavel Lounge Chair in Nederlandse interieurs

Tegenwoordig komt steeds meer de nadruk te liggen op duurzaamheid. Dat is voor Cavel Design ook een belangrijke factor. De Cavel Lounge Chair is daarom gemaakt van materialen die ook duurzaam zijn. Eerlijke materialen die ook slijtvast zijn en tegen een stootje kunnen. De Cavel lounge Chair is gemaakt van super mooi en slijtvast top grain runderleer. Daarnaast zijn de kussens gevormd van koudschuim. Dit is zeer comfortabel en behoud ook zijn vorm, dus vroegtijdig doorzakken zal bij de Cavel Lounge Chair niet voorkomen. Constructief zijn alle elementen zo gekozen, dat deze ook niet onderhoudsgevoelig zijn. Zo is bij de Eames Lounge Chair gebruik gemaakt van rubberen schokdempers. Dit is een van de punten welke met regelmaat onderhoud nodig heeft en/of vervangen dient te worden. De constructie is bij de Cavel Lounge Chair volledig veranderd en gemaakt van staal. Hierdoor is een oersterke constructie een feit, wat weer ten goede komt aan de duurzaamheid.

Daarnaast richten we ons leven en daarmee ook ons interieur steeds minimalistischer in. Waarbij de “less is more” filosofie ook weer belangrijk is. Daarom is het belangrijk dat je een fauteuil kiest die optimaal tot zijn recht komt. De Cavel Lounge Chair is een fauteuil welke zich uitstekend laat matchen met vele interieurstijlen. Naast de meest populaire modellen in ons assortiment kun je ook jouw Cavel Lounge Chair helemaal customizen. Kom naar de showroom om te test zitten en daarna je unieke bekleding(kleur), houten schalen en onderstel te kiezen. Wij maken jouw Cavel Lounge Chair dan precies naar wens waardoor deze perfect past in jouw interieur. 

De perfecte Lounge Chair voor je muziekkamer of studio

De Eames Lounge Chair wordt vaak genoemd als de perfect studio stoel. Dit heeft meerdere redenen, welke ook weer van toepassing zijn op de Cavel Lounge Chair. Zo is de stoel vaak op de perfect zithoogte. Meeste geluidsinstallatie staan op deze hoogte afgesteld. Daarnaast is de stoel niet te lomp in de ruimte, waardoor het geluid zo min mogelijk verstoord wordt. En wil je echt genieten van jouw favoriete muziek, dan wil je toch heerlijk achterover zitten en optimaal loungen. De bijbehorende ottoman/voetenbank van de Cavel Lounge Chair maakt het dan helemaal compleet.

Showroom en proefplaatsing voor de beste afweging

Graag dagen wij je uit om de Cavel Lounge Chair te proberen. Sta open voor een nieuw alternatief en ervaar zelf dat kwaliteit design niet duur hoeft te zijn. Kom gerust in onze showroom langs om de Cavel Lounge Chair zelf te proberen en stel hem helemaal naar wens zijn. Is de showroom nou te ver rijden, dan kun je ook een proefplaatsing op jouw adres aanvragen. Wij zijn zo overtuigd van de fauteuil, dat wij deze niet aan je hoeven te “verkopen”. Als je eenmaal de stoel in het echt meemaakt, dan zul je direct begrijpen wat wij bedoelen en zelf ter plekke een besluit kunnen maken. Met de service van Cavel Design willen wij jouw aankoop ervaring optimaal maken, zodat je het hele proces geniet. Van proef zitten tot bestellen, van levering tot het daadwerkelijke loungen. Gegarandeerd de moeite waard om deze alternatieve Lounge Chair van Cavel Design te proberen.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.