bereikbaar

De Diamond Office Chairs van Cavel Design

Cavel Design is rechtstreeks eindproducent van producten. dit maakt dat wij veel zorgvuldiger kunnen werken en kwaliteit kunnen leveren. Onze fabriek in China koopt materialen rechtstreeks bij de bron in en verwerkt deze tot prachtige eindproducten zoals de welbekende designs welke beschikbaar zijn in ons assortiment.

 

Daarnaast zijn wij vanaf 2020 een nieuw hoofdstuk gestart. Hierbij gaan wij aan de slag met onze eigen designs welke uiteraard originele karakteristieken van design klassiekers bevat. De Diamond Office Chair serie behoort hier ook onder.

Inspiratie voor de Cavel Design Diamond Office Chair Serie

De Diamond Office Chairs serie vloeit voort uit de Eames designs uit jaren 50/60. Deze basis uitstraling heeft Cavel Design geheel opnieuw ontworpen en in eigen jasje gestoken. Zo is de filosofie van het Eames echtpaar zeker meegenomen. Een minimalistisch design in een ergonomische vormgeving waaruit, zonder problemen, uren praktisch gewerkt kan worden.

Hoe heeft Cavel Design de Diamond Chairs opgebouwd

De stalen structuur heeft een voor de rug ergonomische vormgeving. De zitting is opgebouwd uit voorgevormde metalen profielen waartussen de bekleding gespannen is. Daarop heeft Cavel Design comfortabele, slank gevoerde pads gemaakt.

 

Doordat de pads niet te dik zijn, blijft de slanke vormgeving behouden en creëer je genoeg zitdiepte. Hierdoor blijven ook de benen goed ondersteund. Dit is een essentieel verschil met de Softpad Group Office Chairs van het design van Eames, welke voor mensen met lange benen soms te weinig zitdiepte biedt.

De zitting staat op een degelijk onderstel, bestaande uit een gegoten aluminium vijfster met daarin semi-soft wielen. Vaak krijgen wij de vraag of de semi-soft wielen geschikt zijn voor een bepaalde vloer. Semi-soft wielen kun je gebruiken op vrijwel iedere vloer, met uitzondering van rubberachtige vloeren zoals linoleum. Hou er rekening mee dat slijtvastheid per vloer wel verschilt, maar dit geldt voor iedere type poot en wiel die je hierop plaatst en verplaatst.

De Diamond Office Chairs zijn daarnaast traploos in hoogte verstelbaar van 47-53 cm zithoogte. Vrij hoog, maar dus wel geschikt voor de gemiddelde Nederlander, welke behoort tot het langste volk op de wereld. Cavel Design heeft er voor gekozen om een degelijk kantelmechaniek te gebruiken. Hier zie je bij de meeste “goedkopere” bureaustoelen vaak een besparing in productiekosten. Maar dit is een element waar je juist geen besparing wilt zien.

 

Met het mechaniek van de Diamond Office Chairs kun je de veerdruk afstellen en veer/neigdruk. Ook kun je de hoek van kantelen blokkeren in 5 verschillende standen. Wil je dus verder naar achteren leunen zonder terug naar voren te vieren, dan kun je doormiddel van 1 van de hendels onder de zitting de zithoek vastzetten. Wil je liever achterover kunnen schommelen en veren, dan kun je er ook voor kiezen de kantelfunctie open te laten.

Design & Afwerking

Bij praktische meubels ontbreekt soms een mooi design. Cavel Design heeft daarom veel aandacht besteedt aan de afwerking en materialen van de Diamond Office Chairs, zodat deze ook zeker gezien mag worden. Zo is het gehele frame en de stervoet afgewerkt met een prachtige laag frosted black poedercoating. Een structuur coating welke krasvast is en een prachtig contrast geeft met de kunstleren bekleding.

 

En je leest het goed, kunstleren bekleding. Cavel Design heeft een zorgvuldige keuze gemaakt voor een leatherlook die een prachtige leernerf uitstraling geeft. De cognac kleur heeft zelfs een geleefde distressed uitstraling. En de pads zijn voorzien van een prachtig “diamond stitching” motief. Dit geeft de Diamond Office Chair een elegante, luxe uitstraling, wat je ook ziet bij het hoge segment in de autobranche.

 

De details zijn niet de details, maar die maken juist het design. Dankzij alle doordachte details en design elementen kun je deze stoel dus uitstekend plaatsen in privé en openbare ruimtes. Het design zal zeker in de smaak vallen!

Hoge rug uitvoering en lage rug uitvoering

En nu hoor ik je denken, welke uitvoering moet ik kiezen. Cavel Design heeft deze luxe, betaalbare bureaustoel in een variant met een hoge rug en lage rug. Het hangt vooral af van wat je persoonlijk prefereert.

 

Onze ervaring is echter wel dat mensen met een langere bouw en ZONDER rugklachten de hoge rug uitvoering van de Diamond Office Chair fijner vinden dankzij de schouder ondersteuning. Mensen die een kleinere bouw hebben of juist WEL rugklachten hebben vinden de lage rug uitvoering lekkerder zitten.

 

Mensen met een langere bouw vinden vaak de lagere rug Diamond Office Chair fijner, aangezien je daarmee je schouders juist verder naar achteren kunt plaatsen en dus een meer holle rug houding kunt hanteren. Je krijgt op deze wijze dat je rug op een meer natuurlijke wijze een juiste houding kan aanhouden.

 

Ben jij dus opzoek naar een prachtige design bureaustoel voor een betaalbare prijs, en/of wil je eens wat anders dan het populaire Eames design. Overweeg dan zeker eens de Diamond Office Chair. Exclusief beschikbaar en ontworpen door Cavel Design in de kleuren zwart, offwhite of cognac/bruin.

Diamond Softpad Bureaustoel Zwart | Hoge Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Zwart | Hoge Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Wit | Hoge Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Wit | Hoge Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Wit | Lage Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Wit | Lage Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Cognac | Lage Rug

Diamond Softpad Bureaustoel Cognac | Lage Rug

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.