EA125: een perfecte aanvulling op uw EA124 Lounge Chair

Eames EA124 & EA125 Lounge Chair Set

De EA125 is in 1958 door Charles & Ray Eames ontworpen als voetenbank en/of kruk. Deze is perfect te combineren met de Eames  EA124 (een draaibare loungestoel) voor optimaal comfort. Zeker wanneer u ook fan bent van de welbekende Eames bureaustoelen (zoals de EA 117 en de EA 119), is de EA125 een zeer geschikte keuze.

Eames EA124 Lounge Chair

De Eames EA 124 behoort onder de collectie van Cavel Design welke staat bekend om de lange functionele en esthetische levensduur van haar producten. Het designproces komt tot stand door de combinatie van technische kennis van het bedrijf met de creatieve geest van (internationale) ontwerpers, waaronder Charles & Ray Eames. De EA 125 heeft een professionele uitstraling en is geschikt voor zowel een interieur in privé sferen als een zakelijke interieur.

EA124: de opbouw en materialen

Onder andere de profielen en het onderstel van de Lounge Chair set (eames EA 125 en EA 124) zijn vervaardigd uit aluminium en uit massief gegoten. De profielen creëren daarbij een prachtig contrast met de bekleding. De stervoet staat erom bekend dat deze perfect is afgewerkt en tevens is gepolijst tot spiegelglans. De fauteuil is soepel draaibaar op deze stervoet. Ook kan ervoor gekozen worden om de fauteuil te kantelen of deze juist vast te zetten.

EA 125 bij Cavel DesignEames EA 124& EA125 lounge chair set donkergrijs

Bij Cavel Design is de vitra EA 125 beschikbaar in wit leer, zwart leer en (donker)grijs linnen. Echter kunnen wij ook een andere kleur voor u aanbieden. Wij produceren en customizen, indien gewenst, diverse kleuren leer en linnen in onze fabriek. Wij maken daarbij gebruik van een kwaliteit semi-aniline leder (echt leer) dat zeer sterk en soepel is. Dit leder beschikt tevens over een beschermende pigment afwerklaag en weerhoudt de EA125 zeer goed tegen en vuil en viezigheid. Bekijk hier ons aanbod voor de Lounge Chair set.