Eames bureaustoelen

De Eames bureaustoelen zijn waarschijnlijk voor meeste mensen wel bekend. Ben jij ook helemaal weg van deze design bureaustoelen, maar is de keuze van de juiste Eames bureaustoel voor jou ook wat lastig? Dan is dit artikel perfect voor jou! Ook Cavel Design heeft een hele range met deze bureaustoelen van het Eames Design, en daarnaast zijn er meerdere aanbieders die ook de Eames bureaustoelen aanbieden. Daarom helpen we je graag om de juiste keuze te maken. Wij zijn echt liefhebbers van deze bureaustoelen, en dan vooral omdat er ook geen bureaustoelen van gelijkwaardige kwaliteit zijn. De combinatie van stijl en comfort zijn zo zeldzaam, dat wij echt 100% geloven dat deze design bureaustoelen van Eames de enige in hun klasse zijn. Maar welke stijl vind jij het mooiste? De Eames Softpad serie of de Eames aluminium “ribmotief” serie? Of ben je misschien helemaal weg van de grovere Eames Lobby Chair? En wat voor kleur bureaustoel moet je nemen? Een Eames bureastoel wit, zwart of grijs?

Welke Eames bureaustoel kies jij?

Een belangrijk aspect om te overwegen is je lengte. Bij de Eames Softpad Serie (EA 217 & EA 219) worden namelijk dezelfde frame profielen gebruikt als bij de Eames Aluminium Serie (EA 117 & EA 119 modellen). Maar, zoals je kunt zien heeft de softpad een extra dikke zitting dankzij de pads/kussens. Dit zorgt ervoor dat je minder zitdiepte hebt en hoger in de zitting zit bij de Softpad Serie dan bij de Aluminium Serie. Bij mensen met lange benen heb je met de Softpad Serie minder ondersteuning bij de bovenbenen en zal dus de slankere zitting van de Aluminium Serie een betere keuze zijn. Dit wil niet zeggen dat de Softpad serie niet comfortabel is. In tegenstelling, over het algemeen biedt de zachtere zitting juist meer comfort, maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat meeste mensen van 1,85m en langer de iets diepere zit van de Aluminium serie de voorkeur geven.

Nog een belangrijk punt om te overwegen bij het kiezen van de juiste Eames bureaustoel is of je rug- en/of nekklachten hebt. Mochten de klachten echt significant zijn, dan is een ergonomische bureaustoel met vele afstelmogelijkheden misschien een betere keus voor jou en moet je helemaal niet binnen het Eames designs zoeken. De Eames EA 117 en de Eames EA 119 hebben daarentegen wel een uitermate goede ergonomische vormgeving. Als deze in basis al goed zit voor jou, kun je uiteraard deze stijlvolle (want de meeste ergonomische bureaustoelen zijn niet stijlvol te noemen) Eames Aluminium Serie bureaustoel opteren. Doordat je bij de EA 117 en de EA 119 geen kussen hebt, word je namelijk beter in de juiste zithouding geforceerd. Daarbij geld ook dat de Eames EA 117 en de Eames EA 119 met linnen bekleding nog iets beter zijn. Deze hebben namelijk een iets strakkere en stevigere zitting als de leren varianten.

Eames EA 117 BureaustoelEames EA 119 bureaustoel wit leerEames lobby chair ES 104 cognac

 

 

 

 

 

 

ES 104 Lobby Chair

Zoek je toch een Eames bureaustoel met zachtere kussens zonder een compromis te moeten maken met de zitdiepte, dan is wellicht de Eames ES 104 Lobby Chair een goede optie voor jou. De zitting is wat robuuster wat je echt in comfort merkt. En doordat de Eames Lobby Chair geïnspireerd is op de Eames Lounge Chair heb je ook echt de stijl elementen van deze fauteuil in de bureaustoel uitvoering. Let hierbij op de zitting welke bij beide design iconen uit drie segmenten bestaat en de comfortabele armleggers welke met leer bekleed zijn.

De beste materialen

De materialen en elementen maken het verschil. Het deel wat je ziet is slechts een kleine vertoning van wat het verschil maakt. Ook delen als het foam, de gebruikte metalen en het mechaniek moeten goed zijn uiteraard. Hier heeft Cavel Design bij haar reproductie modellen het nodige huiswerk gedaan en doorgevoerd in onze modellen.

Ook bij de mechanieken hebben wij gekeken naar de originele Eames bureaustoelen. De functies moeten exact gelijk zijn aan het origineel, en dat hebben onze mechanieken. Zo kun je de stoel blokkeren in een vaste zithouding, maar kun je ook kiezen de veer/neigfunctie te gebruiken. Hierdoor kunt u lekker schommelen in de stoel. Deze veerdruk is op lichaamsgewicht in te stellen. Je kunt met een chromen draaiknop onder de zitting de veerdruk afstellen van licht naar zware veerdruk. Er zijn ook andere mechanieken met meer afstelmogelijkheden, maar onze ervaring is dat deze vaak van mindere kwaliteit is, standen hebben die je toch nooit gebruikt en heel belangrijk ook afbreuk doet op het design van de bureaustoelen.

Onze bureaustoelen zijn bekleed met top-grain runder leer of linnen. Het leer is van mooie kwaliteit die slijtvast is en door en door gekleurd. Ook is er gebruik gemaakt van PVC kunstleer in de zitting. Dit is om extra stevigheid in de zitting te krijgen en vroegtijdig doorhangen van de zitting tegen te gaan. In leer zit namelijk een bepaalde rek, en dit heeft (PVC) kunstleer nihil. Deze combinatie zorgt dus voor een zitting welke ook nog eens enorm duurzaam is.

Bij de linnen uitvoering is dit niet nodig. Want in linnen zit al bijna geen rek. Daarmee merk je ook dat de linnen wat steviger zit als de leren uitvoering. Als je last hebt van rugklachten en toch graag zo’n stijlvolle Eames bureaustoel wilt, dan is dit ook zeker de betere keuze voor jou!

Tenslotte is er nog een model uit ons assortiment wat wij zeker niet aan de aandacht willen onttrekken; de Bureaustoel Charles. Hoewel dit geen origineel Eames design is, kun je natuurlijk wel zien dat deze hierop geïnspireerd is. Zo zie je de houten schalen in combinatie met de echt leren (geen kunstleer) zitting, welke rechtstreeks afgeleid zijn van de Eames Lounge Chair, maar dan met een andere vormgeving en twist in een bureaustoel. Standaard bied Cavel Design deze stijlvolle bureaustoel aan in zwart leer met palissander schalen en in wit leer met walnoot schalen.

Customize je Eames bureaustoel

Altijd al gek geweest op de Eames bureaustoelen, maar wil je een gepersonaliseerde kleur? Daar hebben wij de mogelijkheid voor. Wij bieden vele kleuren leer en linnen aan waarmee je je bureaustoel kunt laten maken. Daarbij kun je ook nog kiezen of je een zwart, chroom of gepolijst aluminium frame wilt. Maak dus jouw bureaustoel 100% naar smaak, of/en precies zoals deze perfect binnen jouw bedrijf past.

Ben je enthousiast geraakt na het lezen van dit artikel, en wil je snel de bureaustoel van je dromen gaan bestellen? Kijk dan online tussen alle verschillende bureaustoelen die wij aanbieden en bestel direct online! Heb je eerst nog vragen voordat je een bureaustoel wilt aanschaffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.