3 Interieurstijlen om de Egg Chair in te implementeren

De Egg Chair is een van die iconische klassiekers die enorm bekend is geworden om zijn design. Deze kenmerkende en opvallende fauteuil zie je in ieder woonblad, in films en tentoonstellingen. Samen met de Swan Chair is de Egg Chair ontworpen door meester ontwerper Arne Jacobsen om het Royal Hotel van Copenhagen te voorzien van comfortabel en opvallend meubilair. Deze Egg Chair is een van de fauteuils die aan de basis staan van vele fauteuils die hierop geïnspireerd zijn. Ben je altijd al gek geweest op de Jacobsen Egg Chair? Lees dan snel verder hoe ook jij dit design kunt implementeren in jouw interieur!

Egg Chair blog cavel design

Als je de mogelijkheid hebt, moet je natuurlijk altijd kiezen voor de originele Arne Jacobsen uitvoering. Maar dit is niet voor iedereen bereikbaar. De discussie of een replica Egg Chair ethisch is, laten we daarbij in het midden, dit is een veel gevoerde discussie waar iedereen zijn eigen mening over heeft. Mocht je toch de Egg Chair willen en is het origineel geen optie voor je, of wil je simpelweg een optie die betaalbaarder is, dan is de Egg Chair replica van Cavel Design de “next-best thing” na het origineel. Onze missie is een kwalitatief hoogwaardige Egg Chair aan te bieden voor een scherpe prijs, en dan geleverd met de hoge service waar Cavel Design om bekend staat.

De Egg Chair in Scandinavische design interieurs

De Scandinavisch design stijl zie je steeds meer terugkomen. Denk hierbij aan prachtige gebinten en minimalistisch uitwerking met warme interieur details en meubilair. Als jij ook helemaal weg bent van deze stijl, dan zou je er ook eens aan kunnen denken om de Arne Jacobsen Egg Chair in te blenden. Deze Egg Chair laat zich namelijk uitstekend combineren met andere meubels in deze stijl. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de warme en zachte kasjmier wolblends zoals in de kleur zand of groen. Plaats de Egg Chair op je favoriete plekje in je interieur en geniet van het comfort. De Egg Chair is bijvoorbeeld de perfecte fauteuil als je een goed boek wilt lezen. Door te kiezen voor een kasjmier bekleding voor je Egg Chair, creëer je een warme uitstraling aan je meubilair. Doordat de kleur zacht uitkomt, is deze perfect te combineren met houten eetkamerstoelen en robuuste houten boomstamtafels, die ook veel in de Scandinavische stijl gebruikt worden.

Arne Jacobsen egg chair in scandinavisch interieur

Industriële interieurs

Heb jij een stoerdere interieur stijl? Dan kun je er bijvoorbeeld aan denken om de Egg Chair ook een stoerdere afwerking te geven. Bij Cavel Design is het mogelijk je Egg Chair op maat te laten maken in jouw stijl. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Egg Chair te laten bekleden met Vintage (distressed) leer. Dit geeft je Egg Chair al een prachtige authentiek rustieke uitstraling. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mat zwart gepoedercoat onderstel. Deze combinatie zie je bijvoorbeeld veel terug in industriële eetkamerstoelen en daardoor kun je eenheid in stijl creëren in jouw interieur. Cavel Design heeft daarnaast meerdere leerkleuren op voorraad, maar mocht de gewenste kleur niet beschikbaar zijn, dan kunnen wij dit altijd naar wens op maat laten maken. Vraag ons eens naar de mogelijkheden, we denken graag met je mee! Ook de stoere Full Black Egg Chair is een perfecte optie om in je stoere industriële woonkamer te plaatsen.

Modern en strak design

Heb je een strak design interieur, dan is de Egg Chair ook uitermate geschikt. De Egg Chair valt over het algemeen, namelijk onder de categorie “classic design”, dus ook hier zou de Egg Chair (mits gekozen in de juiste bekleding/kleur) perfect zijn plekje weten te vinden. En heb je veel rechte vormen in je interieur, dan kan juist de ronde vormgeving van de Egg Chair een mooi contrast in de vormgeving zijn. Doordat de Egg Chair een draaifauteuil is, kun je hem ook uitstekend plaatsen aan zowel de zijkant als in het midden van je woonkamer. Het is wel raadzaam om de Egg Chair niet strak en midden voor een raam te zetten. De Egg Chair is een vrij forse fauteuil, en daardoor kan het de lichtdoorlating in je interieur verstoren. Vooral bij design interieurs komen meubels zoals de Egg Chair het beste tot zijn recht als deze ruimtelijk en op lichte plekken geplaatst wordt. Heb je daarbij een redelijke monotone kleurstelling in je interieur zoals wit, zwart en grijstinten? Dan kan een opvallende kleur zoals rood of kobaltblauw juist een prachtige eyecatcher zijn in jouw interieur. Durf jij het aan?

Vele Egg Chairs geïnspireerd op de Arne Jacobsen Egg Chair

De Arne Jacobsen Egg Chair is natuurlijk niet de enige fauteuil die je ziet met de benaming “Egg Chair”. Ook de Henrik Thor-Larsen Ovalia Chair (die is geïnspireerd op de Ball Chair van Eero Saarinen) krijgt vaak de noemer Cocoon Egg Chair.  Deze uitvoering heeft een met een glanscoating afgewerkte buitenschaal, met daarin een stoffen bekleding, met 2 comfortabel gevoerde kussens. Als je in deze uitvoering van de Egg Chair zit, waan je je echt in je eigen coconnetje. En ook voor in de tuin zie je heel vaak “Hanging Egg Chairs”. Deze Egg Chairs zijn vaak van rotan gemaakt en kun je met een ketting ophangen aan je afdak of in een speciale beugel. En zo zijn er nog wel veel meer Egg Chairs, maar in basis zien we toch altijd dat deze zijn geïnspireerd op de Arne Jacobsen Egg Chair. En wij van Cavel Design snappen ook wel waarom. Sommige ontwerpen zijn ervoor gemaakt om te inspireren, de Egg Chair valt daar zeker onder!

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.