Seatdots (kussentjes) voor Eames DSW stoelen en andere kuipmodellen

Cavel Design heeft nieuw in haar assortiment Seatdots voor Eames kuipstoelen, ook wel kussentjes voor Eames stoelen. Dit zijn de zitkussens welke perfect passen in de Eames DSW Chair, DAW Chair, DSR Chair, DAR Chair en RAR schommelstoelen. De stoelen zijn enorm populair en wij denken dat dit tijdloze design nooit zal verdwijnen. Wat wel veranderd zijn de kleuren van de zittingen en onderstellen, zodat jij bij het aanschaffen van je stoelen altijd de beste kleuren voor jouw interieur kunt vinden. Daarbij houden wij dan uiteraard rekening met de hedendaagse kleurtrends.

Waarom een zitkussen van Cavel Design de beste keuze is voor jouw Eames Kuipstoel

Daarnaast kun je dus nu ook extra contrast en comfort toevoegen aan de Eames stoelen door middel van zogenaamde Seatdots. De zitkussens van Cavel Design zijn bekleed met PU kunstleer, welke qua structuur niet te onderscheiden zijn van echt leer. Een van de voordelen van de kunstleer uitvoering van Cavel Design, is dat je veel unieker bent dan de meeste zitkussens op de markt, welke normaal gesproken bijna altijd bekleed zijn met een stof of vilt. Daarnaast is een ander voordeel van met kunstleer beklede zitkussens dat deze veel makkelijker schoon te houden zijn. Als je bij stoffen of vilten zitkussens hier overheen morst dan zal je al gauw de kussens in de wasmachine moeten doen. Bij de zitkussens voor Eames stoelen van Cavel Design kun je ze afnemen met een vochtige doen en je bent klaar. Een groot voordeel hierbij van kunstleer ten opzichte van echt leer, is dat bij echt leer het net als bij stoffen het gemorste alsnog in de bekleding kan trekken.

Eames Seatdot kussentje wit op rode stoel

Bij het ontwerpen van onze kussentjes voor Eames stoelen waarbij wij als bekleding kiezen voor PU kunstleer stuiten we wel op een nadeel. Het kunstleer wil namelijk snel glijden op de kunststof zitting. Om dit te voorkomen, hebben wij gebruik gemaakt van een antislip bekleding aan de onderzijde van de kussens. Daarmee is dit probleem gelijk opgelost, zonder afbreuk te doen op de prachtige leerlook van het kussen. We hebben daarbij bij het ontwerp een aantal keer de afmetingen aangepast, zodat de zitkussens perfect passen in zowel de Eames kuipstoelen met armleuning, als de stoel zonder armleuning. Zo zie je dat zelfs met de simpelste producten, wij het nodige denkwerk verrichten alvorens wij de producten op de markt brengen.

kussentjes eames stoelen

Welk kleur kussentje wil jij voor jouw Eames stoelen?

Cavel Design heeft 3 verschillende kleuren leverbaar. Links zie je de (karamel) bruine kleur Seatdot. In het midden het offwhite kussentje voor jouw Eames stoel. En tenslotte rechts ziet u natuurlijk het zwarte zitkussen voor de Eames stoelen. Wat is jouw favoriete kleur?

Seatdots kussentjes Eames stoelen verschillende kleuren