bereikbaar

6 Stappen om jouw huis te veranderen in een stressvrije omgeving

Met bedrijven, scholen en kinderdagverblijven die voorzorgsmaatregelen nemen i.v.m. de coronacrisis, om uw veiligheid en bescherming te garanderen, is dit het perfecte moment om ook van jouw huis een geschikte, stressvrije ruimte te maken voor jou en je gezin om te werken en te spelen! We zijn nu immers meer thuis dan normaal en dat kun je jezelf zo aangenaam mogelijk maken.

Een werkruimte creëren met mobiel meubilair

Nu je thuis bent en de kinderen ook thuis zijn gaan we handige manieren bedenken om je kleine schavuiten in de gaten te houden en tegelijkertijd je werk thuis gedaan te krijgen. Het aanwijzen van één kamer van het huis, zoals de woonkamer, om iedereen tegelijkertijd op één plek te houden, zal helpen om een ​​meer gecontroleerde omgeving te behouden. Met de hoge angst die zich buiten afspeelt, kunt je gemoedsrust vinden in het comfort van je huis bij jouw dierbaren.

Een compact mobiel bureau, geschikt voor verschillende ruimtes, met een goede bureaustoel zorgt voor comfort en stabiliteit om je te helpen je dagelijkse doelen te bereiken en je werkzaamheden te voltooien. Daarvoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle design bureaustoel, zodat het ook zeker gezien mag worden. Het houdt de zaken eenvoudig en stressvrij! Zorg voor voldoende verlichting, maar vermijd fluorescerende kleuren. Met een goed geplaatste tafellamp of stijlvolle vloerlamp kun je nog meer werk verrichten als de kinderen ’s nachts in bed liggen.

Eames lobby chair ES 104 cognacEames EA 117 BureaustoelEames EA 119 bureaustoel wit leer

 

 

 

 

 

 

Houd je werkruimte georganiseerd en opgeruimd

Als je geen extra ruimte over hebt of als je in de buurt werkt, is het scheiden van ruimte met scheidingswanden, modulaire rekken en boekenplanken een andere gemakkelijke oplossing om je huis rustig te houden terwijl het hele gezin zich binnen 4 muren bevind. Hoe georganiseerder de dingen zijn, hoe beter iedereen zich kan concentreren, zonder teveel afleiding van wat er ook om je heen gebeurt. Zorg dat elementen mobiel zijn, dan kun je eventueel makkelijk verplaatsen als de situatie niet werkzaam is. Zo kun je jouw optimale werkomgeving maken voor bij jou thuis.

Werkruimteverlichting toevoegen

Blauw licht is een andere optie voor na je werkzaamheden je hoofd wilt leegmaken. Studies hebben aangetoond dat blauw licht helpt om stress en angst te verminderen. Het is niet nodig om elke witte gloeilamp te vervangen door een blauwe. We raden aan 1 of 2 lampen gedurende 20 minuten of langer te gebruiken, zodat je je beter kunt ontspannen. Zelfs zachte verlichting creëert een rustgevende sfeer in je woon/werkruimte die voldoende verlichting biedt wanneer je uit je werkroutine komt. Natuurlijke verlichting door ramen is overdag ideaal, maar als de kamer die je kiest voor je werkzaamheden gedimd verlicht is, is het gunstig om dingen op te lichten met verstelbare lampen met zacht of blauw licht.

Een ruimte maken voor jonge kinderen

Voor de kinderen zal een moderne speeltafel voor kinderen met bijpassende stoelen of een comfortabele, gezellige leesstoel helpen om rustig te blijven zitten en gefocust te blijven terwijl ze overdag lezen, tekenen, kleuren of knutselen. Het is ook handig om een afscheiding te hebben, zodat ze niet door het hele huis kunnen dwalen. Dit vermindert de noodzaak om elk deel van het huis schoon te maken en te desinfecteren! Zoals we weten, kunnen kinderen rommelig zijn en hebben ze de neiging om alles in hun mond te stoppen, vooral in hun peuterjaren. Door een gereserveerde ruimte/grens te hanteren, hoef je je geen zorgen te maken dat je een plek hebt gemist bij het schoonmaken. Het klinkt allemaal drastisch, maar het scheelt je heel veel werk en rompslomp als je komende periode met je gezin in huis blijft en dus in beperkte ruimte je dagen vertoefd.

Help je tieners op het goede spoor te blijven

Als je tieners thuis hebt, hebben veel scholen hen extra werk gegeven om te voltooien voordat ze terugkeren. Je hoeft niet te beknibbelen op stijl, zelfs niet als u een tijdelijke werkruimte creëert. Moderne klaptafels en stapelstoelen kunnen worden gebruikt als handig werkstation om huiswerk te voltooien, zonder dat het duur hoeft te zijn of stijlloos is. Ze kunnen gemakkelijk worden opgeborgen om rommel te verminderen zodra het normale leven van iedereen weer op gang komt. Te veel dagen weg van school kan luiheid veroorzaken en afleidingen zijn er genoeg thuis! Help ze leergierig te blijven door gloednieuwe werkplekjes te creëren voor hun. Zelfs een paar eenvoudige meubels zullen helpen.

Hoe eenvoudig het ook mag lijken, een whiteboard of prikbord kan super handig zijn! Voeg een paar handige herinneringen toe voor jezelf en je kinderen, zoals ‘vergeet niet je handen te wassen’ en ‘je rommel opruimen!’ Normaal gesproken laten we de zaken misschien wat de vrije loop, maar dit is niet het moment voor verslonzen, aangezien je je eenvoudig kunt gaan ergeren aan elkaar. Verder helpt een georganiseerd huis bij het schoonhouden van de werkplek, en het dus ook makkelijk schoon en bacterie vrij houden.

Voeg persoonlijke accenten toe aan je werkruimte

Om de stress nog verder te verminderen, kun je overwegen accenten en woonaccessoires toe te voegen om je een “zen-achtig” gevoel te creëren in jouw werkruimte. Denk bijvoorbeeld aan moderne kunst aan de muur en sculpturen met zowel rustgevende aantrekkingskracht als minimalistische beelden. Hoe minder druk het is, hoe beter. Kamerplanten zijn een andere geweldige manier om persoonlijke accenten aan je werkruimte toe te voegen. Het groen geeft je omgeving natuurlijke rust en zuivert ook de lucht!

Neem de hele dag door ontspanningsoefeningen op

De tijd nemen om te ontspannen is essentieel om gefocust en stressvrij te blijven. Luisteren naar rustgevende muziek, regelmatig even je werk aan de kant leggen en een pauze houden en voldoende (water) drinken helpen hierbij.

We weten dat het een uitdaging kan zijn om werk, kinderen en gezinsleven in balans te houden. Vooral als je het werk allemaal binnen 1 huis doet! Door een rustige omgeving te ontwerpen, een leuke en toch georganiseerde ruimte voor je kinderen te creëren en een gestructureerde ruimte te maken om je werkdoelen te bereiken, wordt de last verlicht! En vergeet vooral niet dat het tijdelijk is! Er komt ook weer een tijd dat alles weer normaal zal worden.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.