Morgen weer bereikbaar vanaf 09:30

Dé Wishbone stoelen van Deens topontwerper Hans Wegner!

wegner wishbone stoel essen naturel wegner wishbone stoel walnoot hout wegner wishbone stoel zwart hout

 

 

 

 

 

 

Wishbone Chairs  Dit is een van die blogs welke ik al heel lang in de planning had om te maken, maar dat viel in de door de corona drukte nogal uit gedachte. Nou, dat is nu gedaan! Ik ben terug, en dit artikel mag je zeker niet missen. Het gaat over het profileren van prachtige designobjecten en meubelen waarvan ik vind dat iedereen ze thuis zou moeten hebben. Ik vind het enorm leuk om terug te kijken op klassiekers die tijdloos zijn, ongeacht alle trends. En de stoel welke ik nu in dit artikel ga uitlichten is momenteel weer helemaal upcoming. Maar wat ik echt bedoel zijn van die ontwerpen die gemaakt zijn om lang mee te gaan, die je van generatie op generatie doorgeeft, ook als ze in tijden niet trending zijn. En zoals bij veel klassiekers, zijn ze door de jaren heen ook gekopieerd, dus ik wil de aandacht nu even op de ontwerper vestigen en je een kort verhaal vertellen over hoe ze zijn gemaakt en hoe Cavel Design de originele ambacht respectievelijk hanteert om er zijn betaalbare variant van te maken.

wegner wishbone chairs kleuren

 

 

 

 

 

 

Hans Wegner: een topontwerper uit Scandinavië!

Deze keer is het de beurt aan Hans J. Wegner’s CH24, ook wel bekend als de Wishbone Y Chair. De Wishbone Chair is ontworpen 1950 Kenmerkende sculpturaal silhouet vervaardigd uit hout, met een brede, ronde rugleuning en handgeweven zitting. Het is al meer dan 70 jaar continu in productie en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het handgemaakte ontwerp weerspiegelt de essentie van modern Scandinavisch design en voldoet aan alle functionele eisen van een comfortabele stoel die de rug ondersteunt.

Het ontwerp was het laatste deel van de reeks van Wegner, geïnspireerd op portretten van Deense kooplieden die in Chinese Ming-dynastiestoelen zaten. Voor de Wishbone Chair combineerde de Deense ontwerper Hans Wegner de meubeldelen in een enkele, stoom-gebogen houten elementen en ondersteunende karakteristieke Y-vormige rugleuning. Wegner was zo zorgvuldig met zijn ontwerp dat hij bij de familie Hansen op het Deense eiland Funen introk om elke stap van het maakproces te volgen zodat het design tot in perfectie uitgevoerd zou worden naar het beoogde resultaat.

wegner wishbone chair essen witwegner wishbone chair walnoot wegner wishbone chair walnoot zitting

 

 

 

 

 

 

Hoe ziet een Wishbone chair eruit?

Een Wishbone Chair bestaat uit 14 onderdelen, die ongeveer 3 weken nodig hebben om zorgvuldig voor te bereiden en te monteren. Er zijn 100 productiestappen die met de hand worden uitgevoerd, van het met stoom vormen van de rugleuning tot het met de hand weven van een stevige zitting met behulp van 120 meter papierkoord.

De Wishbone Chair van Cavel Design is in 3 kleuren beschikbaar, natuurlijke essen, essen met walnoot afwerking, of zwart gelakt essenhout. Allemaal bekleed met naturel gekleurd papierkoord. Wil je nog een leuk contrast, dan kun je er ook voor kiezen om een perfect kussentje op de zitting te plaatsen. Wij hebben deze in ons assortiment in cognac/camel, zwart en wit kunstleer. Eenvoudig schoon te houden en geeft een iets zachtere zitervaring als het papierkoord.

wegner wishbone chair kussen

wegner wishbone chair zwart

 

 

 

 

 

 

Ik ben dol op het klassieke houten ontwerp en de slanke zwarte versie hierboven. Deze past namelijk uitstekend in de hedendaagse interieurstijlen, maar geeft toch die rustieke authentieke uitstraling.  Wij zijn net bezig met het bouwen van ons nieuwbouw huis en mijn aandacht blijft afdwalen van zaken als werkschema’s en constructeurs tot de prachtige afwerking. We baseren onze bouwstijl ook op afwerking in Scandinavische stijl. Ik wil onze nieuwe aankopen echt met zorg uitkiezen – items uitkiezen die lang meegaan en waar we elke dag mee kunnen leven en nooit op uitgekeken raken. De Wishbone Chair is een perfect voorbeeld om straks in onze nieuwe woning te zetten. Het is een puur en eenvoudig ontwerp dat is gebaseerd op comfort en stabiliteit.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.