Het meest bekende meubelstuk van Mies van der Rohe is zonder twijfel de Barcelona Chair, ook wel Paviljoen Chair genoemd. De in 1929 in Barcelona geëxposeerde Barcelona stoelen zijn nog altijd immens populair. Als men zou zeggen dat de Barcelona Chair een nieuw concept was welke net uitgekomen is, dan zou je het nog kunnen geloven, zo tijdloos en revolutionair is het model.

Premium Barcelona Chair kopen?

De eerste kopers van de Barcelona stoelen waren het industriële echtpaar Fritz en Greta Tugendhat, die de Barcelona Chair in hun villa in Brünn plaatsten, die eveneens door Mies van der Rohe was ontworpen. Deze fauteuil is vandaag de dag nog steeds te bezichtigen. Voor een replica van deze bekende Barcelona stoel bent u bij Cavel Design aan het juiste adres. Bekijk hierboven ons assortiment.

Barcelona Chair Luxe Volleer Cognac Bruin

Barcelona Chair Luxe Volleer full blackBarcelona Chair Luxe Volleer witBarcelona Chair Luxe Volleer zwart

 

 

 

 

 

 

Waarmee maakt Cavel Design het verschil? 

De Barcelona Chair is een veel geziene replica om te kopen. En hoewel op de foto’s de uitvoeringen erg op elkaar lijken, is er wel degelijk een verschil in kwaliteit. Daar wij van Cavel Design ons eerst focussen op de kwaliteit, zijn wij zeker niet de goedkoopste aanbieder van de Barcelona Chair, maar de reden van het prijsverschil is zeker terug te zien in onze uitvoering.

De eerste focus ligt op de materialen. De keuze bij onze uitvoering is om een betere kwaliteit RVS frame te gebruiken en daarbij is het materiaal ook 12mm i.p.v. 10mm. Daarbij gebruiken wij in het frame geen leren banden, deze rekken namelijk altijd te snel uit waardoor de stoel enorm gaat doorhangen. Wij gebruiken een leerlook PVC banden welke erg duurzaam en stevig zijn. De kussens van onze Barcelona Chair uitvoering zijn gevormd uit high density foam in de juist dikte, waardoor de dimensies van het origineel gerespecteerd worden. Zo steekt bijvoorbeeld het rugkussen niet overtollig boven het frame uit. Dit is een punt waar wij erg veel aandacht aan hebben besteed, te samen met een kloppende en comfortabele zithoek. Hoewel deze combinatie een stevige zit heeft, is deze zeer comfortabel en duurzaam.

De bekleding is volledig in kwalitatief hoogwaardig leer, het gekozen leer is semi-aniline leder. Daarbij is ook de zijkant en achterkant bekleed met dit kwalitatief hoogwaardige leder (niet te vergelijken met het kwetsbare splitleder of PU kunstleer). Details in de bekleding zijn ook punten waar wij u graag op attenderen, te letten op het leer wat op de hoeken doorloopt en elk vak is gemaakt uit een individueel stuk leer. Dit zijn details zoals de originele Barcelona Chair ook heeft.

Bestel uw Barcelona Chair replica online bij Cavel Design!

De overall kwaliteit en de details maken dat wij met trots zeggen dat wij van Cavel Design de beste prijs kwaliteit bieden in een premium Barcelona Chair reproductie op de markt. En twijfelt u nog? Dan komen wij graag bij u een vrijblijvende proefplaatsing doen!

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.