Retourneren

Kan ik mijn bestelling (gedeeltelijk) retourneren?

Je kunt bij Cavel Design je bestelling binnen 14 dagen na bezorging retourneren. Wil je slechts een deel van de bestelling retourneren, dan kun je dit aangeven in het retour formulier. Ook een producten welke via een proefplaatsing geleverd zijn kunnen geretourneerd worden. Hierbij blijven de kosten van de proefplaatsing (€29,95 in NL en €39,95 in BE per item model / item set) wel voor de klant en worden deze in mindering gehouden bij het crediteren van het product.

Zitten er kosten aan als ik wil retourneren?

Wij hanteren wel retour kosten. Deze zijn afhankelijk per producttype en deze kosten kun je terugvinden bij het retour formulier hieronder. De kosten worden in mindering gebracht op het creditbedrag en hoeven dus niet op voorhand bij het retour proces extra betaald te worden.

Hoe kan ik eventueel retourneren als het product toch niet bevalt?

Zodra jou retour in de overslag binnenkomt zal deze gecontroleerd worden op beschadigingen en herpakt worden om doorgestuurd te worden naar ons centrale magazijn. Als dit alles afgewerkt is zal er een terugkoppeling gemaakt worden naar onze administratie, welke binnen 14 dagen de credit verwerkt en het bedrag zal terugstorten.

Op onze website kun je via het retour formulier een retour aanvraag indienen. Na ontvangst van het retour formulier zullen wij contact met je opnemen om een afhaal afspraak met je te maken. Uiterlijk een dag vooraf ontvang je van onze transporteur dan een tijdsindicatie per e-mail.

Hoe Cavel Design hierna te werk gaat

Zodra wij je retour aanvraag hebben ontvangen, ontvang je van ons onmiddellijk een bevestiging. Wij gaan je retour verwerken en een afhaal organiseren. Onze planning zal contact met je opnemen om een afhaal afspraak met je te maken.
Wij mailen je wanneer je pakket (graag goed verpakt klaarzetten) word afgehaald. Wij kunnen enkel een dag met je afspreken. Uiterlijk een dag voor afhaal ontvang je van onze logistiek partner nog een tijdsindicatie per email. Aan de hand van de gemaakte afspraak word je retour afgehaald en word er 1 poging voor afhaal gedaan. Als er bij deze afspraak niemand aanwezig is zal er een nieuwe afspraak ingepland moeten worden en de kosten in rekening gebracht worden, aangezien de transporteur opnieuw ingepland moet worden voor een bezoek aan jou adres op de afhaal te doen.

Zodra wij je retour hebben ontvangen, crediteren wij jou retour binnen 14 dagen. Je ontvang een credit nota en storten wij het geld aan je retour of verwerken dit via onze payment provider op dezelfde manier als waarmee de bestelling betaald is.

wegner wishbone stoel essen naturel

Retourvoorwaarden

Voor het retourneren brengen wij enkel de retour kosten in mindering bij de creditering van de je bestelling.  De retourkosten zijn om eventuele transportkosten, transactiekosten en handlingskosten op te vangen. Heb je gebruik gemaakt van een proefplaatsing en moeten wij de transporteur opnieuw inboeken voor een retour op een later termijn, dan worden de proefplaatsing kosten ook in mindering gehouden bij het crediteren. De retour kosten zijn verschillend per item, hieronder vindt je deze kosten:

 1. 1-2 eetkamerstoelen –> € 19,95
 2. stoel kussens –> € 19,95
 3. 1 fauteuils –> € 59,-
 4. per lamp –> € 19,95
 5. per tafel of kast € 79,-
 6. 1 bureaustoel –> € 29,95
 7. per bijzettafel/salontafel –> € 29,95

Producten die tijdens zichtermijn beschadigd zijn

Uiteraard kunnen de producten geretourneerd worden en daar hoef je geen reden voor op te geven. Wel is de insteek dat wij de producten onbeschadigd en als ongebruikt/onbeschadigd product terug krijgen, zodat deze als nieuw opnieuw aan klanten aangeboden worden. Dit controleren wij tweemaal, bij afhaal waar je zelf mee kunt kijken en nogmaals in ons magazijn. Mochten er beschadigingen aan de producten zitten waarbij deze niet meer netjes verpakt als nieuw terug geplaatst kunnen worden in voorraad en welke bij levering niet direct bij ons zijn aangegeven, dan zullen wij 50% van de product waarde inhouden bij het crediteren bovenop de retourkosten.

Wij laten dan je retour op jou adres afhalen door onze transporteur. Kosten kunnen dan niet gedeclareerd worden en deze kosten zijn ten alle tijden voor de klant. Wil je er rekening mee houden dat de items in deugdelijke verpakking (liefst in de zelfde als waar je het in ontvangen heeft als dit nog aanwezig is) klaar staat voor afhaal. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Voor zendingen buiten de Benelux kunnen wij helaas geen retouren accepteren, mits Cavel Design de verzending/levering ook heeft georganiseerd. Mocht Cavel Design de levering buiten de Benelux voor je geregeld hebben, dan zal Cavel Design ook de retournering accepteren en organiseren. Dit i.v.m. Cavel Design geen logistieke mogelijkheden standaard kunnen aanbieden buiten de Benelux.

Retourneren na proefplaatsing

Heb je gebruik gemaakt van een proefplaatsing maar wil je binnen 14 dagen alsnog retourneren, dan kun je alsnog gebruik maken van je herroepingsrecht. De proefplaatsing kosten worden daarbij wel mindering gehouden bij het crediteren. Dit valt namelijk onder een service welke wij onderbrengen bij een service partner/transporteur. Wij laten dan je retour op jou adres afhalen door onze transporteur. Kosten kunnen dan niet gedeclareerd worden en deze kosten zijn ten alle tijden voor de klant. Wil je er rekening mee houden dat de items in deugdelijke verpakking (liefst in de zelfde als waar je het in ontvangen hebt, als dit nog aanwezig is) klaar staat voor afhaal. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Retourprocedure

Je vult het contactformulier in. Wij hebben de volgende gegevens nodig om het retour proces te starten:

 1. Uw order/factuurnummer
 2. Uw NAW gegevens en bank gegevens voor credit betaling
 3. Adresgegevens waar uw zending afgehaald kan worden
 4. Afhaal
 5. OPTIONEEL –> reden van retournering

Ik heb een proefplaatsing gehad en product gekocht, maar wil toch mijn bestelling retourneren. Hoe werkt dit?

Als bij een proefplaatsing in eerste instantie een meubelstuk is afgenomen en betaald is, maar je wilt daarna toch retourneren dan kan dit uiteraard (binnen 14 dagen). Hierbij zal het retour proces hetzelfde werken als bij een normale retour. Aangezien de proefplaatsing wel een exclusieve service is, worden deze kosten wel extra in mindering gebracht bij de credit verwerking. Je houd dan dus retour kosten + €29,95 in NL en €39,95 in BE proefplaatsing kosten welke voor je eigen rekening blijven.

 • Retourformulier

 • Afhaaladres

 • NAW gegevens

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

 • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
 • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
 • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
 • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
 • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
 • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.