Cavel Lounge Chair Wit Boucle | Essen Schalen
Cavel Lounge Chair Wit Boucle | Essen Schalen 797,-
Plaats in winkelwagen

Cavel Lounge Chairs

De Cavel Lounge Chair is een exclusief design van Cavel Design. Een kwaliteit alternatief op iconisch design in een nieuw uniek ontwerp. Geniet nu van de kwaliteit met bijbehorende hoge service van de Cavel Lounge Chair.

Eames Redesigned Lounge Chair XL Redesigned

Waarschijnlijk de meest beroemde fauteuil op de wereld is de Eames Redesigned Lounge Chair (XL). Origineel ontworpen door het echtpaar Charles & Ray Eames in 1956 als de destijds nieuwe uitvoering van de Engelse clubfauteuil. Het design is werkelijk tijdloos en vind het vele interieurs nog steeds zijn plek, maar de laatste 2 decennia sloop er wel een klein minpuntje in. Namelijk het formaat van het eerste ontwerp. Daarom is er sinds 2007 een grotere variant beschikbaar, zonder dat het de verhouding van het design uit verhouding schopte. Daarbij is Cavel Design voorloper in het aanbieden van een prachtige Redesigned uitvoering welke respectievelijk omgaat met het design zoals het van origine bedoeld is. Daarbij is de Eames Redesigned Lounge Chair XL van Cavel Design gegarandeerd de meest comfortabele uitvoering voor 1,80 of groter! Bent u echter minder lang? Kijk dan naar de gewone Lounge Chair van Eames.

Design en comfort zoals het bedoeld is

Het overwegen om een Redesigned te kopen is iets waar je goed over na moet denken. Hoewel er niks boven een origineel gaat, is dit niet voor iedereen aantrekkelijk of mogelijk op financieel vlak. Hier biedt Cavel Design met trots een prachtig alternatief voor. Als je de Eames Redesigned Lounge Chair (XL) altijd al gewaardeerd hebt op zijn schoonheid van het en niet zozeer om de historische waarde, dan is de Cavel Design Lounge Chair XL het overwegen zeker waard! Dit is niet zomaar een Eames Lounge Chair replica, maar eerder een redesign. Dat is namelijk niet simpelweg een klassiek design wat aanpassen, maar het design compleet op de schop nemen om een nieuw en betaalbaar alternatief te realiseren zonder op kwaliteit in te leveren. Zo heeft Cavel Design een redesigned Eames Redesigned Lounge Chair gerealiseerd die meer comfort biedt voor vrijwel alle personen, ongeacht wat jouw lengte ook is.. Daarnaast kun je jouw lounge ervaring nog optimaliseren door een bijhorende voetenbank / hocker bij je stoel te bestellen. Ultiem comfort gegarandeerd!

Aandacht voor kwaliteit

Jaren zijn meerdere teams van Cavel Design bezig om de kwaliteit te optimaliseren, respectievelijk naar het origineel. Wij zijn echte liefhebbers van het design, en dan koop je niet even een Redesigned bij een fabriekje om door te verkopen. Cavel Design is begonnen met de feedback van klanten over de Eames Lounge Chair, en deze feedback mee te nemen naar de tekentafel. Hier is het design uitgewerkt waarbij de dimensies en opbouw compleet zijn aangepast in een eigen design. Zo worden de Europese kwaliteits maatstaven doorgevoerd in de Cavel Redesigned Lounge Chair van Cavel Design. Hierin onderscheid Cavel Design zich van de Eames Lounge Chair replica aanbieders. Te denken aan kwaliteit dubbel gefineerde houten schalen, molded foam welke lang zitvorm behoud en echt kwalitatief hoogwaardig leer. Het productie team koopt alle materialen extern in, waarbij ook productie rapporten worden opgevraagd. Daarna word het naar eigen maatstaven uitgewerkt tot een prachtige Cavel Lounge Chair. En in maar liefst 3 fasen word de kwaliteit gecontroleerd en gewaarborgd tot in uw interieur. Misschien zijn we daarom niet goedkopere als de Eames replica aanbieders, maar heb je wel een uniek kwaliteits product. Cavel Design is de enige aanbieder met een echt eigen intrepetatie op de originele Eames Lounge Chair. Een exclusief design met de uitstraling & feel van de icoon.

Premium garantie

Hoge kwaliteit kun je waarborgen! En ook wij staan voor onze producten, daarom geven wij standaard 2 jaar garantie. Ook op de Eames Redesigned Lounge Chair XL! Dit is vooral voor constructieve (elementaire) delen. Wil je extra service en garantie? Dat kan! Je kunt ervoor kiezen om een premium garantie pakket af te nemen. Dit kan al vanaf 39,- en hier zit standaard onder meer al een onderhoudsmiddel en een vlekkenservice bij inbegrepen. Zo ben jij verzekerd van 100% garantie en jaren zitplezier! De Eames Redesigned  Cavel Lounge Chair XL is bij ons beschikbaar in verschillende kleuropties: bijvoorbeeld zwart leer met palissander schalen, zwart leer met walnoot schalen, wit leer met walnoot schalen, cognac leer met essen schalen en een full black editie. Bestel jouw favoriet. Enkel verkrijgbaar bij Cavel Design!

Veelgestelde vragen over Cavel Lounge Chairs

Wat kost een nieuwe Eames Lounge Chair?

Een nieuwe gelicenceerde Eames Lounge Chair kun je kopen vanaf ongeveer € 6750,- . Een behoorlijke investering. Daarom vind je een alternatief van Cavel Design al vanaf € 737,-.

Zijn Eames Lounge Chair replica's illegaal

In sommige landen vallen replica’s in een grijs gebied en kunnen ze legaal onder bepaalde voorwaarden verkocht worden. Als Nederlands bedrijf mag je geen Eames replica producten verkopen. Daarom heeft Cavel Design producten in dezelfde stijl, maar wel met een uniek design. Betaalbare legale redesigns zijn nu binnen handbreik voor iedere liefhebber van de design iconen.

Waarom is de Eames Lounge Chair zoveel duurder als de Cavel Lounge Chair?

De Eames Lounge Chair is een geregistreerd model ontworpen in 1956. Het valt onder de categorie kunst. De benadering van de Cavel Lounge Chair is daarin heel anders en naar onze mening meer naar de oorspronkelijke filosofie van Eames.  Zo vinden wij dat het meubelstuk vooral een gebruikers product moet zijn die betaalbaar moet zijn en in verhouding moet zijn met de waarde hiervan.

Is de Cavel Lounge Chair een goed alternatief voor de Eames Lounge Chair?

Wij houden van de Eames Lounge Chair. Maar voor niet iedereen is deze fauteuil betaalbaar. Cavel Design heeft daarom een alternatief gerealiseerd. Daarin hebben wij ook alle feedback meegenomen om het comfort t.o.v. de Eames Lounge Chair verder te optimaliseren. Zo is de maatvoering en zitvorm aangepast om nog meer comfort te bieden voor de wensen van tegenwoordig.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.