Morgen weer bereikbaar vanaf 09:30

5 Tips voor de perfecte Man Cave!

De beruchte ‘Man Cave’. De enige kamer in het huis waar vader zijn collectie Star Trek-memorabilia kan tentoonstellen en zijn muziekinstrumenten zo als kunst aan de muur kan ophangen. Dit is de plek waar de man des huizes, de vader, ‘the man’ gaat relaxen, zijn ding doet of een paar koude rakkers soldaat maakt terwijl hij naar zijn sportwedstrijd kijkt. De rest van het huis heeft misschien de stijl van moeder, met een scherp oog voor decor of misschien verandert dat overdag wel in de speelruimte van het kind. Maar de man cave is vaders toevluchtsoord. Verander jouw heiligdom in een comfortabele ruimte die bij jouw persoonlijkheid past met deze 5 tips voor het inrichten van je man cave.

 

Basis

 

Om een man cave in te richten ga je als volgt te werk. Een comfortabele en ergonomische fauteuil is de eerste vuistregel. Of je nu een boek leest, naar een show kijkt, naar muziek luistert of een game speelt, de fauteuil is de onmisbare inrichting in je man cave. Fauteuils met voetenbankjes zijn geweldig om heerlijk achterover te leunen en na een lange dag weer op te staan. De Eames Lounge Chair wordt vaak gezien als de ultieme mannenstoel. Wellicht is dit de perfecte keus voor jouw man cave!

Man Cave inrichten

Met een modulaire boekenplank of een transparante vitrine met stevige planken kunt je snuisterijen tonen of pronken met je kostbare bezittingen of verzameling. Zorg er vervolgens voor dat er verlichting is die aan jouw behoeften voldoet. Lampen met kappen verspreiden licht specifiek zoals jij hem afstelt en creëren een mildere sfeer. Vloerlampen met zichtbare lampen of minder schaduw maken een ruimte helderder en energieker. Wandlampen, hanglampen of plafonnières vergroten de ruimte en het vloeroppervlak opties. Het is altijd het beste om meerdere lichtbronnen te hebben, afhankelijk van de activiteiten die je graag doet. Zo benut je de ruimte optimaal voor de beste belevingservaring.

 

Stijl

 

Ontdek verschillende stijlen voor je man cave kunt geven en geef hem je persoonlijk touch. Verschillende stijlen geven de man cave het unieke karakter en comfort wat jij zoek. De meeste stijlen zijn niet bedoeld voor één specifiek geslacht; mannelijkheid en vrouwelijkheid spelen echter een prominente rol bij het ontwerpen van meubels. Strakke en geometrische ontwerpen worden vaak geassocieerd met mannelijkheid, terwijl amorfe en vloeiende ontwerpen worden geassocieerd met vrouwelijkheid. Een combinatie hiervan vind je in stijlen als Scandinavisch, Bauhaus, Art Deco, Eclectisch, Kust, Industrieel, Rustiek en Retro. Ze geven je een verscheidenheid aan ontwerpopties bij het kiezen van de juiste meubels voor je man cave.

Over het algemeen zijn Scandinavische meubelontwerpen minimaal met strakke lijnen en natuurlijke kleuren. Bauhaus en Art Deco voegen een beetje meer glamour toe aan de ruimte met veel kleur. Vele iconische design meubels geven je interieur juist een authentiek karakter. Zo komen bijvoorbeeld echte oude geleefde meubels prachtig tot hun recht en geven jouw man cave juist enorm veel klasse.

 

Kleuren

 

Blijf bij een kleurenpalet dat consistent en complementair is. Sommige kleuren zien er beter uit met andere. Vermijd bijvoorbeeld dat chocoladebruine kussen bovenop die marineblauwe gestoffeerde fauteuil. Neutrale kleuren werken goed als basis zoals grijs, taupe, bruin, crème, ivoor en bruin. Ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met details van felgekleurde accenten in de hele ruimte.

 

Man Cave maken

 

Houd bij het toevoegen van houten meubels een consistente houtafwerking aan. Koop de bijzettafel van walnoot met de stoel met notenhouten frame. Vermijd het mengen van te veel verschillende hout- en metaalafwerkingen in één kamer. Kleuren zoals olijfgroen, bosgroen, gebrand oranje, marineblauw, mahonie rood en kanariegeel zijn uitstekende keuzes voor een man cave. Het kan handig zijn om een ​​voorwerp uit de kamer te halen en daar je kleurenpalet op te baseren. Uw kersenrode elektrische gitaar kan dienen als opstap naar uw andere kleurkeuzes. Als je nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan ook eens onze klantenservice. Interieur is onze passie en we denken graag met je mee.

 

Persoonlijkheid

 

Ben je een filmfanaat? Een muzikant? Een gamer? Een sportfan? Misschien hou je van schilderen of waardeer je prachtige kunstwerken? Wie je ook bent en wat je ook leuk vindt, zorg ervoor dat je man cave overeenkomt met je persoonlijkheid. Zodra je de gekozen stijl hebt, voeg je elementen van je favoriete dingen door de ruimte toe. Gebruik accenten om uw persoonlijkheid te laten zien. Een muzikant kan zijn gitaren aan de muur hangen of zijn favoriete platen inlijsten en tentoon stellen. Een filmfanaat heeft misschien ingelijste filmposters of een verbluffend geluidssysteem voor het bekijken van zijn favoriete films. De sportliefhebber heeft mogelijk gesigneerde memorabilia of beeldjes van sportman/vrouw. Zelfs een sierkussen met een grappige uitdrukking of een deken met je favoriete sportteam kan voldoende zijn. Geef je persoonlijke stijl weer in een smaakvolle mix waar jij je comfortabel in voelt, er zijn geen vaste regels!

 

Extra’s

 

Man Caves zijn de ruimte om die extra grote televisie, hightech gameconsole of platenspeler te plaatsen in een stoere kast, die ook dienst doet als dressoir of minibar met je favoriete likeuren. Trakteer jezelf op die extra’s die jij en alleen jij kunt waarderen in de huishouden, het is namelijk jouw man cave! Richt jouw man cave dus ook in naar jouw eigen stijl! Dit is de plek waar jij als echte man even lekker tot rust komt en je eigen ding kan doen!

Cavel Lounge Chair Bruin Boucle | Walnoot Schalen

Cavel Lounge Chair Bruin Boucle | Walnoot Schalen

Cavel Lounge Chair Zwart Leer | Walnoot Schalen

Cavel Lounge Chair Zwart Leer | Walnoot Schalen

Cavel Lounge Chair Wit Boucle | Essen Schalen

Cavel Lounge Chair Wit Boucle | Essen Schalen

Cavel Lounge Chair Cognac/Bruin Leer | Essen Schalen

Cavel Lounge Chair Cognac/Bruin Leer | Essen Schalen

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.