bereikbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van design meubels?

Het kopen van design meubels houd je altijd even bezig. Waar moet je nou op letten en hoe gaat je interieur er uiteindelijk uitzien? Een nieuw meubelstuk breng je niet zomaar even terug naar de winkel. Daarom is het belangrijk om goed stil te staan bij het inrichten van jouw interieur. We geven je zes tips voor het aanschaffen van design meubelen.

1: Maak een overzicht

Voordat je design meubels gaat aanschaffen is het belangrijk om een overzicht te maken van welke meubels je nodig hebt. Begin je aan een heel nieuw interieur en heb je daarvoor een hele inboedel nodig of wil je alleen een nieuwe bank of fauteuil aanschaffen die past binnen je huidige interieur? Voor het inrichten van een volledig nieuw interieur kun je het best beginnen met de basismeubelen: een bankeetkamerstoeleetkamertafel en fauteuils.

2. Breng de beschikbare ruimte in beeld

Als je in kaart hebt gebracht welke meubelen je nodig hebt, is de volgende stap om de ruimte van je kamer in beeld te brengen. Hierbij gaan we uit van het gezegde: meten is weten, gissen is missen. Door de ruimte op te meten, weet je precies welke meubelen er in deze ruimte geplaatst kunnen worden. De afmetingen van meubels staan tegenwoordig gewoon online, dus hoef je niet per se naar de winkel en bestel je je meubels gemakkelijk online!swan chair blauw design meubels kopen

3. Kies je stijl: klassiek, modern of landelijk interieur

Als je eenmaal weet welke meubels je nodig hebt kun je verder kijken naar de stijl die je aan wilt nemen voor je interieur. Kies je voor een klassiek, modern of een landelijk interieur? Pinterest en Instagram zijn een uitstekend platform om inspiratie op te doen. Op deze manier kun je de meubels in een andere setting zien, zoals bij iemand thuis of op kantoor. Naast de traditionele interieurstijlen worden ook andere stijlen steeds populairder, zoals de Scandinavische en Italiaanse stijl.

4. Bijpassende kleuren

Het belangrijkst onderdeel en misschien ook wel het moeilijkste onderdeel is het bepalen van de kleur van de meubelen. De kleur van je nieuwe meubels moeten aansluiten bij bestaande kleuren. Waarschijnlijk heb je al een kleur in gedachten, maar weet je nog niet zeker of deze passend is. Neem daarom de kleuren van de basisonderdelen uit je interieur, zoals de raambekleding en vloer, mee in het bepalen van de kleur. Door de kleuren te laten aansluiten aan jouw nieuwe meubelen weet je zeker dat de design meubels passen binnen jouw interieur.

5. Investeer in de toekomst

Het is belangrijk dat een meubelstuk jaren meegaat. De kwaliteit van een meubel is om die reden erg belangrijk. Houd bij de aanschaf van een meubelstuk dus rekening met de lange termijn. Voordelige meubels zien er vaak goed uit, maar zijn kwalitatief vaak niet goed. Goedkoop is duurkoop. Kies dus voor meubels met hoogstaande kwaliteit, die wel jaren meekunnen!

6. Vraag om de mening van anderen

Soms kan de kijk van een ander bevestiging of sturing geven op datgene hoe jij de indeling van jouw ruimte met de design meubel ziet. Je hoopt natuurlijk dat de visite die over de vloer komt ook enthousiast is over het interieur. Vraag daarom, voordat je een design meubel aanschaft, de mening van een goede vriend of familielid. Als zij jouw gevoel bevestigen, dan kan de aankoop van jouw design meubel niet meer misstaan.

Advies nodig?

Hulp nodig bij het kopen van design meubels? Of heb je een andere vraag over onze design meubels? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn bereikbaar via email, telefoon en via de online chat. Mocht je liever bij ons langs komen, dan bent u altijd welkom in onze showroom.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.