+31 (0)85-0645529 Alleen bereikbaar via chat of whatsapp Gratis verzending
9 van de 10
webwinkelkeur
emota_trustmark_logo
9.4

Eames DSR Stoelen Replica

Eames DSR stoel replica

Deze welbekende Eames stoel mag zeker niet ontbreken in het assortiment van Cavel Design. Daar waar je de replica eames chairs steeds vaker voor extreem lage prijzen voorbij ziet komen, hebben wij ervoor gekozen de kwaliteit hoog te houden met een passende prijs. Het is werkelijk een perfecte uitvoering van de Eames DSR Stoel, waarbij het oogpunt voor betaalbaar design behouden is gebleven. Het prototype stamt alweer uit 1950 (destijds vervaardigd uit polysterhars versterkt met glasvezel), maar ook 60 jaar na dato vindt deze designicoon nog steeds zijn plek in vele interieurs. De Eames DSR stoel heeft als basis een frame vervaardigd uit rondstaal. Hoewel het fijnmazig is, is de eiffel structuur zo vormgegeven dat het oersterk is. Zo zijn de compacte Eames DSR stoelen getest en geschikt tot een draagvermogen van 120 kg (met veilige marge).

Het zitcomfort van de Eames DSR

Dat Charles & Ray Eames het ontwerp van de DSR Chair uit de ‘plastic chair’ serie goed doordacht hebben merk je direct bij het plaatsnemen in de stoel. Na veel experimenteren met andere materialen zoals multiplex en aluminium staal kwam het Eames stel uiteindelijk uit op glasvezel versterkt polyester. Een unicum in gebruik bij meubels, maar waar de stoel kostentechnisch bereikbaar moest worden voor de massa was het perfect. De zitting kon namelijk in ergonomisch uitstekende kwaliteiten gevormd worden uit één deel, wat drukt op de productiekosten.

Ook verkrijgbaar met houten poten

De Eames Plastic Chairs zijn in vele uitvoeringen uitgewerkt. Zonder armleuning (de zogenaamde S-zittingen) zijn naast de DSR Chair ook beschikbaar als de DSW stoel. Hierbij is er gebruik gemaakt van houten poten welke d.m.v. zwart rondstaal aan elkaar gekoppeld worden. De Eames DSR Stoel is volledige vervaardigd uit rondstaal, en de Cavel Design DSR stoel is daarnaast voorzien van chroom met Europese kwaliteitseisen. Dit is te zien aan het uitstekend verchroomde laswerk en gebruik van minimale hoeveelheid (kostenbesparend) nikkel. De zitting is van de Cavel Design Eaems DSR zijn vervaardigd uit ‘virgin’ polypropyleen versterkt met 5% polyester. Deze combinatie is veel sterker dan de vaak bij replica gebruikte gerecyclede polypropyleen uitvoeringen zonder extra toevoegingen welke bij goedkopere Eames DSR Chair replica’s vaak te zien zijn. Een kosten besparing waarbij je op korttermijn merkt dat het materiaal snel ‘lui’ word en gaat scheuren. Wij zijn bekend met dit probleem en hebben ervoor gekozen om een iets duurdere maar kwalitatief hoogwaardigere uitvoering aan ons assortiment toe te voegen. Vele enthousiaste klanten gingen u voor en zijn overtuigd van de kwaliteit van Eames DSR stoel van Cavel Design.

iDeal-logoVisa-logoMastercard-logoSEPA-logo

Shop

Klantenservice

Alleen bereikbaar via chat of whatsapp