CSR Eetkamerstoel | Groen Velvet
CSR Eetkamerstoel | Groen Velvet 107,-
Plaats in winkelwagen

CSR Chairs

Cavel CSR Chairs stoel Redesigned

Wil je een Cavel CSR Chairs stoel kopen? Deze welbekende Eames stoel mag zeker niet ontbreken in het assortiment van Cavel Design. Daar waar je de redesigned Eames Redesigned Chairs steeds vaker voor extreem lage prijzen voorbij ziet komen, hebben wij ervoor gekozen de kwaliteit hoog te houden met een passende prijs. Onze Cavel CSR Chairs Redesigned is werkelijk een perfecte uitvoering van de Cavel CSR Chairs Stoel, waarbij het oogpunt voor betaalbaar design behouden is gebleven. Het prototype stamt alweer uit 1950 (destijds vervaardigd uit polysterhars versterkt met glasvezel), maar ook 60 jaar na dato vindt deze designicoon nog steeds zijn plek in vele interieurs. De Cavel CSR Chairs stoelen hebben als basis een frame vervaardigd uit rondstaal. Hoewel het fijnmazig is, is de eiffel structuur zo vormgegeven dat het oersterk is. Zo zijn de compacte Eames redesigned DSR stoelen getest en geschikt bevonden tot een draagvermogen van 120 kg (met veilige marge).

Het zitcomfort van de Cavel CSR Chairs

Dat Charles & Ray Eames het ontwerp van de DSR Chair uit de ‘plastic chair’ serie goed doordacht hebben merk je direct bij het plaatsnemen in de stoel. Na veel experimenteren met andere materialen zoals multiplex en aluminium staal kwam het Eames stel uiteindelijk uit op glasvezel versterkt polyester. Een unicum in gebruik bij meubels, maar waar de stoel kostentechnisch bereikbaar moest worden voor de massa was het perfect. De zitting kon namelijk in ergonomisch uitstekende kwaliteiten gevormd worden uit één deel, wat drukt op de productiekosten.

Ook verkrijgbaar met houten poten

De Eames Plastic Chairs zijn in vele uitvoeringen uitgewerkt. Zonder armleuning (de zogenaamde S-zittingen) zijn naast de DSR eetkamerstoelen ook beschikbaar als de DSW stoel. Hierbij is er gebruik gemaakt van houten poten welke d.m.v. zwart rondstaal aan elkaar gekoppeld worden. De Cavel CSR Chairs Stoel is volledige vervaardigd uit rondstaal, en de Cavel Design DSR stoel is daarnaast voorzien van chroom met Europese kwaliteitseisen. Dit is te zien aan het uitstekend verchroomde laswerk en gebruik van minimale hoeveelheid (kostenbesparend) nikkel. De zitting is van de Cavel Design Eaems DSR zijn vervaardigd uit ‘virgin’ polypropyleen versterkt met 5% polyester. Deze combinatie is veel sterker dan de vaak bij Redesigned gebruikte gerecyclede polypropyleen uitvoeringen zonder extra toevoegingen welke bij goedkopere Cavel CSR Chairs Chair Redesigned’s vaak te zien zijn. Een kosten besparing waarbij je op korttermijn merkt dat het materiaal snel ‘lui’ word en gaat scheuren. Wij zijn bekend met dit probleem en hebben ervoor gekozen om een iets duurdere maar kwalitatief hoogwaardigere uitvoering aan ons assortiment toe te voegen. Vele enthousiaste klanten gingen u voor en zijn overtuigd van de kwaliteit van Cavel CSR Chairs Redesigned stoel van Cavel Design.

Veelgestelde vragen over CSR Chairs

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.