Nieuw in het assortiment: de Barcelona Chair XL!

De Barcelona Chair heeft ondertussen geen introductie meer nodig, maar de Barcelona Chair XL is wel weer compleet nieuw en uniek. Bij Cavel Design kregen we al een poosje de vraag of wij naast de Eames Lounge Chair XL ook een Barcelona Chair XL konden aanbieden. Aan deze vraag hebben wij nu gehoor gegeven en volledig in eigen productie nu de Barcelona Chair XL ontwikkeld. Cavel Design heeft wederom de primeur en de XL variant is uniek en alleen verkrijgbaar bij ons. De Barcelona Chair uit 1929, maar dan voor de grotere mensen anno 2021.

Hoe is de Barcelona Chair XL tot stand gekomen?

Het grote geluk voor Cavel Design is dat we na jaren van verbeteren al een hele goede replica Barcelona Chair hadden. Deze wordt ook wel de Paviljoen Chair genoemd. Cavel Design steekt altijd een enorm veel tijd in het bestuderen van de originele stukken, om zo een uitvoering te realiseren welke eer doet aan het originele ontwerp. Daarna kan Cavel Design de vertaalslag na het daadwerkelijk product maken, doordat wij ons eigen productie team hebben, en dus producten kunnen innoveren totdat deze aan onze kwaliteit eisen en details voldoet. Dit gezegd hebben we dus al jaren een succesvolle uitvoering in ons assortiment in de vorm van het traditionele formaat.

Barcelona Chair Luxe Volleer zwart

Nu is het zo dat er in het origineel geen XL uitvoering bestaat, maar wij kregen hier wel regelmatig vraag naar van mensen die 1,80m of groter zijn. Zij missen namelijk de extra ondersteuning in de bovenrug. Met zulke uitdagingen gaat Cavel Design graag aan de slag. Simpel wat grotere kussens maken dekt niet de lading en doet ook zeker geen eer aan de Barcelona Chair zoals deze ooit bedoeld is. Daarom zijn wij gaan testen en hebben wij verschillende prototypes laten ontwerpen. Uit de 4 prototypes (verschillende afmetingen) hebben we de meest comfortabele uitvoering deze Barcelona Chair XL gekozen volgens de testpersonen die allen groter zijn dan 1,80m.

De opbouw van de Barcelona Chair XL

Gelukkig hebben we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. Zoals gezegd hadden we al een goede basis in de vorm van het traditionele formaat. Wel hebben we vooral veel werk gehad om de dimensies van het grotere frame goed te krijgen. Naast dat het frame dezelfde vloeiende vormgeving heeft behouden, is deze groter/hoger gemaakt. Maar daarbij moet ook de zithoek en rugleuning opnieuw “afgesteld” worden, zodat deze het geoogde comfort behoud zonder dat het frame uit verhouding raakt. Dit is Cavel Design goed gelukt en we kunnen ook met vertrouwen zeggen dat we de meest comfortabele grote Barcelona Chair hebben gerealiseerd voor mensen van 1,80m groter.

De kussens aanpassen aan het nieuwe formaat was de volgende stap. De kussens moeten namelijk perfect in het nieuwe en grotere frame passen. Als je vanaf de zijkant kijkt, zie je dat het kussen de ronding van het frame volgt. Het is belangrijk dat deze vormgeving duurzaam is, en dus keuze voor het juiste foam is nog een aspect waar we veel tijd in gestoken hebben om te testen.

De bekleding van de Barcelona Chair XL is gemaakt op dezelfde wijze als bij de traditionele variant. Wel hebben we een knoop-vak extra toegevoegd in de rugleuning. Dit omdat de rugleuning hoger is dan bij het traditionele model. Daarnaast benoemen wij graag de punten en details waar je ziet dat wij het originele design beter hebben laten terugkomen dan bijna alle andere replica Barcelona Chairs:

 1. Geen knopen zichtbaar aan de achterkant van de rugleuning.
 2. Geen zichtbare stiknaden op de kopse hoeken van de kussens.
 3. Kussens zijn volledig bekleed met leer (behalve onderzijde van zitkussen).
 4. Onderzijde van zitkussen voorzien van een luchtdoorlatende stof voor behoud van de foam vorm en behoud van zitcomfort (gelijk aan de originele Barcelona Chair).
 5. Gebruikt leer is echt. Type Italiaans semi-analine leer. Dit is sterk (gecertificeerd tot 15.000 martindale), door en door gekleurd, voelt comfortabel zacht en is beter beschermd dan (vol) analine leer.

Eenvoudig onderhoud en jarenlang genieten

Wij van Cavel Design zijn verre van de goedkoopste met Barcelona Chairs. Jaren geleden hebben wij deze goedkopere uitvoeringen al vaarwel gezegd en zijn we ons primair gaan richten op kwaliteit. Hoewel het internet vol staat met deze design klassieker, zijn er amper een handje vol aanbieders die een goede duurzame uitvoering aanbieden. En bij al deze aanbieders heb je 1 vast gegeven, en dat is dat ze in een hogere prijsklasse zitten. En dat is logisch, want op de foto lijken alle Barcelona Chairs voor het ongetrainde oog vrijwel hetzelfde, maar qua gebruikte materialen is er een wereld van verschil. Zonder al teveel hierover uit te wijden, wilden wij toch graag benoemen. Wij zijn ervan overtuigd met de Barcelona Chair XL de meest comfortabele uitvoering te hebben gerealiseerd voor mensen van 1,80m en groter. Heb je enige twijfel hierover, vraag dan vrijblijvend een proefplaatsing aan en probeer hem zelf in je eigen interieur. EN onze Barcelona Chairs zijn NIET na 1 jaar al afgeschreven, maar zullen jarenlang mee gaan.

Het enige wat je nog wel moet doen is 1 maal in het jaar het leer invetten. Dit geldt overigens voor alle leren meubels die je bezit, om zo het leer gevoed, mooi en soepel te houden. Als je wilt weten hoe dit in zijn werk gaat, dan adviseren wij je om de volgende blog ook eens te lezen: Hoe onderhoud ik mijn leren design icoon? Heb je nog meer vragen over de Barcelona Chair XL varianten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag bij alle vragen.

 

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

 • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
 • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
 • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
 • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
 • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
 • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.