Nieuwe kleuren van EA 124 & EA 222 Lounge Chairs bij Cavel Design

De Eames EA 124 & EA 222 Lounge Chairs inclusief bijbehorende ottomanen in replica uitvoering zie je weinig. Cavel Design weet hier wél een prachtige uitvoering op te maken doordat onze roots tussen alle fabrieken ligt in China. De kracht van Cavel Design zit hem in dat wij heel selectief zijn met onze materiaalselectie en productieproces. Waar het gros van onze concullega’s deze teksten kopiëren en plakken op hun websites, doen wij het ook echt! Zo zie je dat ook terug in door de EA 124 geïnspireerde lounge chair van Cavel Design. De echte liefhebbers zullen de kwaliteit en oog voor detail voor onze bekende scherpe prijsvoering zeker waarderen!

De EA 124 & EA 222 lounge chair door Cavel Design

De EA 124  & EA 222 hebben we al een aantal jaar in onze collectie. Nu is het uiteraard ook van belang om deze klassiekers in kleurstelling van de hedendaagse kleurtrends te maken. Razend populair zijn momenteel de full black uitvoeringen en de cognac leren uitvoeringen in al onze fauteuils. Dankzij die kleurvoering kunnen we bekend design combineren met de populaire kleuren van nu. Zo ervaar je met de cognac leer een vintage beleving, en met de full black uitvoering geef je jouw interieur een stoere touch!

Eames Full Black Fauteuils

Wij zagen bij aanbieders steeds vaker uitvoeringen verschijnen welke niet kloppen met hoe het ooit door de designers bedoeld is. Verkeerd vormgegeven frames en mechanieken zorgen ervoor dat dan de basis al verkeerd is. Wij bestuderen alle stukken eerst en komen daarmee beslagen ten ijs. Met de nieuwe full black uitvoeringen hebben we deze frames i.p.v. het elegante en traditionele chroom finish voorzien van een matzwarte poedercoating. Dit is sterk en krasbestendig en geeft daarnaast het geheel een rustigere uitstraling. Dankzij het gebruik van verschillende materialen (leer en metaal) heb je al voldoende contrast om de fauteuil niet saai te maken. Het matzwarte frame in combinatie met het zwarte leer maakt het mogelijk dat je de Eames EA 124 Lounge Chair en de Eames EA222 Lounge Chair ook perfect in een industriële setting kunt plaatsen. Maar ook in strakke en conventionele zwart/witte design interieurs zal een Full Black Eames Lounge Chair perfect tot zijn recht komen.

Full black uitvoeringen Eames van Cavel Design

Stijlvol vintage interieurs vragen om cognac leer!

Heb je een vintage interieurstijl, dan moet je eigenlijk ook cognac bruine elementen toepassen. Nu hebben de EA 124 en de EA 222 natuurlijk wel een strak minimalistisch design, toch passen deze fauteuils prachtig in traditionele stijlen in de uitvoering met cognac bruin leer.

Het cognac leer welke Cavel Design gebruikt voor zijn meubels is speciaal ontwikkeld en gekleurd voor ons. Hierbij zagen we standaard leersoorten in cognac bruin vaak of te ‘bruin’ of juist te oranje waren. Bijna alle cognac leren hadden een ‘neppige’ glans en vaak waren ze ook niet door en door gekleurd. Daarbij is structuur en slijtvastheid ook van belang voor een lange en mooie uitstraling van je meubelstuk. Naar vele samples te laten maken hebben wij een eigen cognac leer weten te ontwikkelen (samen met onze productie partner voor leerhuiden) welke hierin perfect gebalanceerd is.

Leer kwaliteit van de stoelen van Cavel Design

Ook laat de Eames EA 124 cognac leer en de Eames EA 222 cognac leer perfect inmeten in interieurs met houten vloeren of wand elementen. Het cognac leer geeft een rustig contrast met mid-bruine houttinten zoals te zien in de volgende afbeeldingen.

EA124 & EA222 cognacleer uitvoeringen sfeerfoto

Enorm comfortabele fauteuils

De EA 124 & EA 222 zijn enorm comfortabele fauteuils. Dit dankzij de ergonomische vormgeving van de zittingen en het kantel / neigmechaniek. De kantel functie kun je ook eenvoudig blokkeren de stelpen in te schuiven. Heb je de stelpen naar buiten staan kun je rustig achter over zitten. Denk er wel aan om vooraf de veer druk af te stellen op je lichaamsgewicht. En om het comfort van de EA 124 en de EA 222 te perfectioneren, worden de fauteuils standaard altijd geleverd met de bijhorende hockers / ottomanen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is heerlijk genieten van je fauteuil set!

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.