Morgen weer bereikbaar vanaf 09:30

Hout en design komt steeds meer terug

Hout en design meubels

Hout en designmeubels, we zien het steeds meer terugkomen in het interieur. Deze trend van hout en design is begonnen door de opkomst van de industriële meubelstijl. Niet iedereen kan zich in deze populaire stijl vinden, hoewel vrijwel iedereen heeft wel bepaalde elementen van de industriële stijl die ze vinden aanspreken. Doordat het rustiek is en bij de eerste industriële tafels bijvoorbeeld ook veel gebruikt werd gemaakt van geleefd hout uit bijvoorbeeld oude treinwagons. Vooral het hout sprak veel mensen aan omdat er een verhaal achter zit, maar sommigen bestempelen het ook als “oude meuk”. En toch heeft hout iets, het leeft en geeft warmte. Het versterkt een traditioneel interieur en een modern design interieur geeft het warme details. En vooral de laatste stijl komt in ons vakgebied uit. Wij hebben ons dus goed verdiept in wat nou de perfect combinatie is van hout en designklassiekers, en daarbij kwamen al snel de design modellen van Hans Wegner naar voren. 

Hans Wegner design meubels

Hans Wegner stijl meubels is precies wat in de trend past. Of het nu gaat om meubels volledig uit hout gefabriceerd of enkel subtiele delen, de karakteristieke meubels van Wegner zijn precies wat hedendaagse interieur trends heeft. Hoewel de vele designs wel een organische vormgeving hebben wat je veel terug ziet in design interieurs, hebben de meubels ook echt wat traditioneels en warms dankzij de gebruikte materialen zoals het hout. Het mooie van hout is dat er geen enkel stuk hetzelfde is en dus ieder meubel stuk een eigen unicum is.

Kwalitatieve design meubelshans wegner design wishbone chair naturel hout

Cavel Design is intensief op zoek gegaan naar een fabrikant welke kwalitatief hoogwaardige houten meubels kan maken, en vooral modellen zoals de Wegner Wishbone ChairWegner Elbow Chair en de Shell Chair. Dit waren voor ons de modellen die binnen ons team het meeste aanspraken en waarschijnlijk ook wel de bekendste modellen zijn. Daarbij was de opdracht naar ons quality team simpel, het gebruikte hout moet van hoge kwaliteit zijn en de juiste behandeling en droging hebben gehad. En het vakmanschap moet tot in de belangrijke kleinste details terug te zien zijn. Na een zoektocht waarin vele fabrieken bezocht zijn, hebben wij een goede selectie kunnen maken. Het probleem was niet de kwaliteit van het hout (dit was immers door fabrieken extern naar iedere kwaliteit gradatie te bestellen), maar het vakmanschap en het kunnen uitwerken van de alles bepalende details in de organische vormgeving van de design klassiekers. Zo waren er van pak hem beet 18 fabrieken welke bezocht zijn slechts 2 die het kenmerkende “wishbone” middenstuk op de juist manier konden vormen en vanaf het zijaanzicht de bekende “slag” in het hout konden vormen. En dit zijn juist de details welke het verschil maken tussen een redelijke en een goede replica Hans Wegner stoel.

Hout in fauteuils in Hans Wegner stijl 

Hans wegner design shell chair zwart leer

De meest opvallende fauteuils van de hand van Hans Wegner moeten wel de Shell Chair en de Papa Bear Chair zijn. Vooral de Shell Chair is er één die eens goed bekeken zou moeten worden. Wat direct opvalt is dat deze compacte fauteuil 3 poten heeft welke niet alleen een praktische functie heeft, maar ook bijdragen aan het overall design. De Hans Wegner Shell Chair heeft vanaf het vooraanzicht wel wat weg van een ouderwetse cowboyhoed, en als je wat langer kijkt lijkt de stoel wel te glimlachen dankzij de zitting welke in deze ronde vorm geperst is. Details maken ook bij de Wegner Shell Chair het verschil. En nog een belangrijk punt om te noemen is dat deze compacte fauteuil echt verrassend comfortabel zit. Dit is wat wij van onze klanten klanten vaak als feedback krijgen dat de Shell Chair echt veel beter zit dan dat de uitstraling in eerste instantie doet vermoeden. Al met al zijn wij trots op deze aanwinst in ons assortiment. Een model wat je steeds meer terug zult gaan zien in de nieuwste interieur trends.

Extra Algemene Voorwaarden Maatwerk Producten

  • Levertijd 8-14 weken na bestellen/aanbetalen. Dit kan met maximaal 8 weken verlengd worden door omstandigheden buiten machte van Cavel Design (bijv. vertragingen tijdens verscheping of douane formaliteiten)
  • Bij akkoord word 50% aanbetaald. Resterende 50% dient uiterlijk bij levering voldaan te worden.
  • Zodra 50% aanbetaald is word productie direct in gang gezet door Cavel Design. Bij annulering door de consument zal de aanbetaling niet gecrediteerd worden i.v.m. gemaakte productie en onkosten.
  • Annulering van de bestelling na het akkoord gaan van deze voorwaarden kan alleen schriftelijk en/of per email door de consument aangegeven worden.
  • Eindlevering zal op afspraak plaatsvinden zonder extra kosten voor de consument. Consument is zelf verantwoordelijk om de juiste contact gegevens bij bestellen in te vullen waarop contact opgenomen kan worden om de afleverafspraak te overleggen.
  • Eventuele wijzigingen kunnen binnen 24 uur na aanbetaling gedaan worden. De daarbij komende eventuele meer prijs zal opvolgend binnen 48 uur voldaan worden door de consument.